Szívósor/ intercooler, hűtő tisztítás

Technikai megoldások, kérdések

Moderátorok: TomiTomi, StangMan

StangMan
Admin

Szívósor/ intercooler, hűtő tisztítás

Hozzászólás Szerző: StangMan » 2007.08.02 6:42

Asszem ez a "metódus" :szemi: :mrgreen: generálisan sok esetben használható.

Schmidivel került szóba, de szerintem mára már szinte mindenkinél aktuális lehet a szívósor tisztítás, akinek 10 vagy több éves autója van.

Ha tetszik ha nem, 10 év alatt, akármennyire is tökéletes az autónk, tisztességes mennyiségű korom rakódik le a szívósorban, ami akadályozza az autó "lélegzését".
Én nem is olyan rég az offommal tettem meg, de télen a Mustang is sorra került.

A varázsszó jelen esetben is (mint olyan sokszor máskor ;) ) a Brigeciol, de abból is a régi, nem az új vízbázisú.

Ajánlott egy vmilyen kádszerűség is, amiben majd malackodni lehet.

Szóval, ha lekerül a szivósor és belenéztek, sokan meg fogtok lepődni, milyen mennyiségű korom rakódott le benne (példának ajánlom megnézni mondjuk az EGR szelepet). Az egyszerű logika is azt mondja, hogy a gyárból nem így jött ki, ezért nem jó ha ott van.

Vegyünk 5-6 litert az említett Brigeciolból, illetve egy hajlítható végű üvegmosó kefét (ez az, amit be lehet tuszkolni az üveg száján, majd jól kimosni vele azt). A szívósor járatait dugaszoljuk le vhogy (elég pl. az egyik oldalt V motor esetében, mert majd úgy lehet dönteni a szívósort ha benne van a Brigeciol, hogy a másik oldalon ne jöjjön ki).
Töltsük fel csurig Brigeciollal, és hagyjuk egy napot dolgozni benne.
Másnap öntsük ki a kádba... fekete trutyi lesz...
Mossuk ki vízzel, majd ismét töltsük fel, és ha ezt a reggeli órákban tesszük, akkor délután már ügyködhetünk is rajta. Az üvegmosó kefével szépen mossuk át a járatokat amennyire lehet, majd öblités vízzel és megint kefe. Aztán öblités megint. Nézzük meg milyen lett... Az eredmény döbbenetes !!! :wow:

A maximalisták és a polirozó felszereléssel rendelkezők, akár portolhatják is! Ez már tuning :mech: :laza:

Tegyük vissza és örüljünk neki... a változás érezhető lesz !

Intercooler és hűtő esetén csak egy spricnis ablakmosó flakon kell. Töltsük fel Brigeciollal és jó fújjuk be az intercoolert /hűtőt. Hagyjuk rajta dolgozni a cuccot 5-10 percig, majd sima folyóvízzel vagy slaggal mossuk jól át. A nagymosáú mosó az NO NO :nana:, mert elferdítheti, rosszabb esetben kiszíkíthatja a lamellákat.
Nem csak a látvány lesz szebb, de örülhetünk a jobb hűtő teljesítménynek is!

Az intercooler esetén, az intercooler belsejét is ásmoshatjuk a szívósornál említet módon, igaz itt nem kell extrém hosszú várakozási időt hagyni a Brigeciolnak, szerintem 10 perc is bőven megteszi.

Nah, tegyétek, vegyétek, vigyétek, aztán majd kiváncsi vagyok ki mit tapasztal...
-= '87 Ford Mustang GT =-

Enyém volt a -= Millenium Falcon =- is, de eladtam egy csávónak akinek volt egy bazi nagy, szőrös majma...
állítólag lenyomták vele a Birodalmat :sziapici:

Válasz küldése