Láma vagyok , kérdezek...

Technikai megoldások, kérdések

Moderátorok: TomiTomi, StangMan

doGmAI
Kényelmesen krúzoló

Re: Re:

Hozzászólás Szerző: doGmAI » 2010.10.29 9:14

Bandit írta: ....1. a kiszerelt EGR-t az ügyesebbeik kezünkbe fogjuk
2. ellentétes lábbal kicsit előre lépünk (támadó állás)
3. hanyagul váll fölött hátra lendítjük a karunkat
4. jó erősen elhajítjuk a cuccost a fenébe

:)
Ezek a hasznos tanácsok!

Próbáltam ellenőriztetni a helyi, testnevelési egyetemen tanuló kollégával, hogy kellőképpen kidolgozott-e a technika leírása, de sajnos most éppen iskolán van, utána megbetegszik, ráadásul utána meg el is megy innen. Na mindegy nagy veszteség.
Főleg az, hogy nincsen szakmaibb leírásunk az EGR elhajításának helyes technikájáról.

TomiTomi
Admin
Kapcsolat:

Re: Láma vagyok , kérdezek...

Hozzászólás Szerző: TomiTomi » 2011.04.08 22:16

Gázbovdent hogyan hívják angolul? :oops:

somi
Városi versenyző

Hozzászólás Szerző: somi » 2011.04.09 7:24

Throttle cable?

lzimmer
Úrvezető

Hozzászólás Szerző: lzimmer » 2011.04.09 9:09

Hulye kerdes, de ahhoz hogy kicsereljem a mustangban a helyzetjelzot, le kell bontanom a kocsi fel elejet??

meg milyen izzo kell nekem mint keszlet?

meg milyen izzo kell csomagtarto vilagitashoz es a terkep lampahoz?:D
Mess with the best die like the rest

John Deere
Kényelmesen krúzoló

Hozzászólás Szerző: John Deere » 2011.04.09 12:17

lzimmer írta:Hulye kerdes, de ahhoz hogy kicsereljem a mustangban a helyzetjelzot, le kell bontanom a kocsi fel elejet??

meg milyen izzo kell nekem mint keszlet?

meg milyen izzo kell csomagtarto vilagitashoz es a terkep lampahoz?:D
Nem muszáj (ha arról a helyzetjelzőről beszélünk, ami ugye az első index mellett van (?), csak alá kell bújni: jó pont, ha előtte krokodillal ráemelsz az autóra annál az első keréknél, amelyik oldalon a helyzetjelzőt cseréled, de ha van emelőpad, vagy akna, az is jó dolog, nem kell fetrengeni.

Kezelési útmutatót követve én pl. az idexeket cseréltem ki, alulról hozzá lehet férni:
-Ellenőrizd, hogy az autón minden lámpa ki van kapcsolva, és rögzítsd is + kulcs kiszed
-Alulról meg kell keresni a foglalatot, amibe az izzó belemegy, ha megvan, óramutató járásával ellentétesen eltekered és kihúzod, valamint utána a csatiból kihúzod az izzót a már jól ismert elven.
Ennyi, másikat ugyanígy visszafele be.

Fényszóró: H13
"parkoló-lámpa (ez a helyzetjelző?)/index/szélességjelző (ez meg a piros lesz ugye?): Ez mind 3157 vagy 3157K
Van itt még egy szélességjelző, szerintem az előzővel azonos (?) ennek W5W vagy W5WL izzót ír.
Térképlámpa: Ez is W5W
Rendszámvilágítás: 168 (simán ennyit ír)
Csomagtér világítás meg 921-es

Ezek általában mindig átlátszóak. Nem színes izék.

somi
Városi versenyző

Hozzászólás Szerző: somi » 2011.04.09 12:37

Kiveszed az izzókat. Elmész a boltba, és megmutatod, hogy ilyen kell. Hazaviszed.

Németországban még kötelező az izzókészlet? :roll: Itthon nem kell, ha csak ezért vennél.

John Deere
Kényelmesen krúzoló

Hozzászólás Szerző: John Deere » 2011.04.09 12:56

somi írta:Kiveszed az izzókat. Elmész a boltba, és megmutatod, hogy ilyen kell. Hazaviszed.

Németországban még kötelező az izzókészlet? :roll: Itthon nem kell, ha csak ezért vennél.
Azért jó dolog, hogy a csomagtartóban ott figyel pár pótizzó arra az esetre, ha nem az utolsó pillanatokra akarsz vesződni a vásárlásával.

TomiTomi
Admin
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: TomiTomi » 2011.04.10 19:35

somi írta:Throttle cable?
Én is erre jutottam. Lehet, hogy a Torinomhoz se a Rockauton, se a Summiton, se DearbornClassicsnál sincs?! :(

somi
Városi versenyző

Hozzászólás Szerző: somi » 2011.04.10 20:17

TomiTomi írta:
somi írta:Throttle cable?
Én is erre jutottam. Lehet, hogy a Torinomhoz se a Rockauton, se a Summiton, se DearbornClassicsnál sincs?! :(
Ebay-en se áradnak a tételek, de létezik a throttle cable, 1975-höz meg semmi. A gugli hoz egy "accelerator cable" találatot a rockauto-n torinohoz, de nem definiálja, melyik évjárathoz és típushoz kéne jutnom.

Macerás alkatrész, már messziről is jól látszik. Pont olyan kategóriának tűnik, amit talán praktikusabb valami bowdenessel itthon legyárttatni.

StangMan
Admin

Hozzászólás Szerző: StangMan » 2011.04.11 7:40

Gázbovdent le is lehet gyártatni itthon... Nem egy csoda... tudod egy bovden és annyi :monokli:
-= '87 Ford Mustang GT =-

Enyém volt a -= Millenium Falcon =- is, de eladtam egy csávónak akinek volt egy bazi nagy, szőrös majma...
állítólag lenyomták vele a Birodalmat :sziapici:

lzimmer
Úrvezető

Hozzászólás Szerző: lzimmer » 2011.04.11 9:49

Mustang JD írta:
somi írta:Kiveszed az izzókat. Elmész a boltba, és megmutatod, hogy ilyen kell. Hazaviszed.

Azért jó dolog, hogy a csomagtartóban ott figyel pár pótizzó arra az esetre, ha nem az utolsó pillanatokra akarsz vesződni a vásárlásával.

hat nekem a helyzetjelzo teljesen mashol van, indextol fuggetlenul, de megmutatom majd , csinalok ma kepeket, ebedszunetben....

lzimmer
Úrvezető

Hozzászólás Szerző: lzimmer » 2011.04.11 12:08

Na szal nekem nagyon ugy nez ki, hogy mikor "europaisitottak" akkor sufnituningot alkalmaztak, nekem itt van:

Kép
Kép

TomiTomi
Admin
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: TomiTomi » 2011.04.11 13:34

StangMan írta:Gázbovdent le is lehet gyártatni itthon... Nem egy csoda... tudod egy bovden és annyi :monokli:
Sajna ennyire nem eccerű. Van rajta egy szép rugó is. S leginkább ezt szeretné oszi kicserélni. :hmm:

John Deere
Kényelmesen krúzoló

Hozzászólás Szerző: John Deere » 2011.04.11 15:15

lzimmer írta:Na szal nekem nagyon ugy nez ki, hogy mikor "europaisitottak" akkor sufnituningot alkalmaztak, nekem itt van
Húúú, ez télleg EU-s. Mivel gyárilag ebben a lámpában nincs helyzetjelző, csak tompított, meg refi.
a helyzetjelzőt az amerikaiak a szélességjelzőre értik legfőképp (jellemzően nem vette át európa), ami nem is hülyeség, hogy piros, látszik, főleg szélességre, elől-hátul. Sőt, ajtóban is van egy fényvisszaverő prizma-féleség, hogyha éjszaka szerelnél az út szélén, és nyitva az ajtó, le ne vigye valami barom állat. :monokli: Kíváncsi lennék, mi alapján teszik ezt be gyárilag, sok ilyesmi eset történik ott, amiért ilyeneket raknak be? :monokli:
Válaszolva a kérdésedre ezt nem tudom, milyen izzó. :nem:

lzimmer
Úrvezető

Hozzászólás Szerző: lzimmer » 2011.04.11 21:55

Mustang JD írta:
lzimmer írta:Na szal nekem nagyon ugy nez ki, hogy mikor "europaisitottak" akkor sufnituningot alkalmaztak, nekem itt van
Húúú, ez télleg EU-s. Mivel gyárilag ebben a lámpában nincs helyzetjelző, csak tompított, meg refi.
a helyzetjelzőt az amerikaiak a szélességjelzőre értik legfőképp (jellemzően nem vette át európa), ami nem is hülyeség, hogy piros, látszik, főleg szélességre, elől-hátul. Sőt, ajtóban is van egy fényvisszaverő prizma-féleség, hogyha éjszaka szerelnél az út szélén, és nyitva az ajtó, le ne vigye valami barom állat. :monokli: Kíváncsi lennék, mi alapján teszik ezt be gyárilag, sok ilyesmi eset történik ott, amiért ilyeneket raknak be? :monokli:
Válaszolva a kérdésedre ezt nem tudom, milyen izzó. :nem:

Megprobalom csutortokon lebontani...vagy ha szerszamot szerzek elobb:D:D:D azt kigyilkolom a regit, es megyek is villamossagihoz:D

azert koszi..

Hat en nem tudom amugy, hogy ez milyen method, de valszeg ez jatszik kozre, hogy mikor lezarom a kocsit, az index sem megy (mmint az europaisitas - azt se tudom hogy kell leirni) :D

remelem majd majd 17en mar okosabbat mondok, kivancsi lennek a voros csodara, kepek alapjan is nagyon szep

Válasz küldése