Silver Ghia írta:ben88 írta:Újabb láma kérdés...
Mire való az anti-stall dashpot? Nekem nincs a karbin, viszont ahogy nézem automata váltós foxokon van. Mit csinál ez pontosan?
Alapjáratot nem tudom 1000-1100 alá állítani, mert sebességbe rakásnál lefullad, ha kisebb a fordulat üresben. Így viszont szerintem durván adok a váltónak, elég nagyot ugrik az autó.
Az alapjárathoz annyi köze van, hogy meleg motornál lassabban engedi vissza a gázt, ezzel kompenzálja az alapjáratot, de csak pillanatokra míg beáll a benzin-levegő keverék aránya.
Klímás autónál pedig ha bekapcsolod az AC-t, akkor kap áramot és megemeli az alapjáratot.
Mivel a klíma levenne az alapjáratból, gyakorlatilag szinten tartja.
Nem kell ez Neked, az enyémeken sem volt soha csak a klímáson.
Nem ettől áll le a gép az biztos. Enyém ugyanezt produkálta.
Vezérműláncot kicserélted már? Szerintem ott lesz a hiba.
Holnap megpróbálom befejezni az enyémen a cserét azután beszámolok az eredményről.
Köszi, klímám az nincsen, akkor mégsem a dashpot hiánya lehet a gond.
A vezérműlánccal az az érdekes helyzet hogy lóg egy picit, de az új lánc-lánckerékkel is ugyanannyi kb. a játéka. Ujjal fél centit be tudom nyomni az újat és a régit is.
Én azt hittem ennek teljesen feszesnek kell lennie, más autókon legalábbis nemigen nyomkodom ujjal a vezérműláncot, ha rendben van.
Menet közben egyébként majdnem teljesen jó, egyedül a hirtelen nagy gázra van némi torpanás, meg alapjárat közelében hezitál kissé nagyobb gázra. Talán a gyújtás is jó helyen van, nem csörög be, nem rúg vissza, elég jól indul melegen is.
Szerintem egyszerűbb karburátorra váltás lesz a megoldás, mert itt túl sok a vákuumcső amit ledugóztam...
Megpróbálnám mi történne egy autolite 2100-zal, az egy egyszerű bolondbiztos karbinak tűnik.