Hajtáslánc, áttételek
Moderátorok: TomiTomi, StangMan
- MrMach1
- Kényelmesen krúzoló
A szép nagy fogaskerék átmérője coll-ban.somi írta:Ja, tényleg hülye vagyok. Ha a kardánt forgatom és a kereket nézem, egészen más megoldás születik, három meg egy kicsit fordul a kerék egy fordulatára.
Az, hogy egy híd 7,5-ös, 8,8-as, vagy 9-es, honnan derül ki? Szóval mi ennyi?
[color=#FC8023]1978 Ford MustangII Mach1 302 T-Top[/color]
Rénézéssomi írta:Az, hogy egy híd 7,5-ös, 8,8-as, vagy 9-es, honnan derül ki? Szóval mi ennyi?
Kis táblácska a diffire csavarozva (Rear axle tag)... Ha gyári a híd az autó alatt, akkor Body Name Tag (vezető oldali B oszlopon)
-= '87 Ford Mustang GT =-
Enyém volt a -= Millenium Falcon =- is, de eladtam egy csávónak akinek volt egy bazi nagy, szőrös majma...
állítólag lenyomták vele a Birodalmat :sziapici:
Enyém volt a -= Millenium Falcon =- is, de eladtam egy csávónak akinek volt egy bazi nagy, szőrös majma...
Coll az nagy lenne kissé,inch lesz az,egy inch kb 2,5 cm,tehát egy 8 inches difi 20,5 cm átmérőjüMrMach1 írta:A szép nagy fogaskerék átmérője coll-ban.somi írta:Ja, tényleg hülye vagyok. Ha a kardánt forgatom és a kereket nézem, egészen más megoldás születik, három meg egy kicsit fordul a kerék egy fordulatára.
Az, hogy egy híd 7,5-ös, 8,8-as, vagy 9-es, honnan derül ki? Szóval mi ennyi?
- somi
- Városi versenyző
Khm... coll = inch
A hüvelyk hosszúság-mértékegység. Jelölése: "
1" = 2,54 cm. Ez az úgynevezett nemzetközi hüvelyk, amelyet 1958-ban határoztak meg. A különböző történelmi változatok 2,0-3,1 cm között mozogtak.
Elnevezései más nyelveken: latinul digitus; németül Zoll (ejtsd: coll); angolul inch (ejtsd: incs).
forrás: Wikipédia
A hüvelyk hosszúság-mértékegység. Jelölése: "
1" = 2,54 cm. Ez az úgynevezett nemzetközi hüvelyk, amelyet 1958-ban határoztak meg. A különböző történelmi változatok 2,0-3,1 cm között mozogtak.
Elnevezései más nyelveken: latinul digitus; németül Zoll (ejtsd: coll); angolul inch (ejtsd: incs).
forrás: Wikipédia
- mati
- Úrvezető
- Kapcsolat:
Nem akarok külön topicot nyitni a problémámnak, így itt kérdezem meg:
Búg a diffim 80 felett, ami gázelvételkor megszűnik...
Nem vagyok szerelő sajna, nem igazán értem a diffi működésének elvét, de egy kicsit utánanyomoztam a www.explorerforum.com-on.
Többen panaszkodnak a jelenségre, ott a pinions, bearings cserét javasolják.
Namost a pinion bearing az tudtommal bolygómű csapágy.
Ebből mennyi van? Egy? És ha veszek egyet tömítéssel, akkor megoldódik a búgásom?
Olajat cseréltek nemrég a kocsiban, meg hézagoltak is valamit rajta, de nem érzem a különbséget.

Búg a diffim 80 felett, ami gázelvételkor megszűnik...
Nem vagyok szerelő sajna, nem igazán értem a diffi működésének elvét, de egy kicsit utánanyomoztam a www.explorerforum.com-on.
Többen panaszkodnak a jelenségre, ott a pinions, bearings cserét javasolják.
Namost a pinion bearing az tudtommal bolygómű csapágy.
Ebből mennyi van? Egy? És ha veszek egyet tömítéssel, akkor megoldódik a búgásom?
Olajat cseréltek nemrég a kocsiban, meg hézagoltak is valamit rajta, de nem érzem a különbséget.
Ford explorer 1997 4.0 sohc
Hit the road
Hit the road
hát oda biz speckó legéscsillapitó kell... most sacc per kabe azt mondanám, hogy min. $300 per darab, mondjuk egy Thunderbirdéből kiindulva...mati írta:Ide speckó lengéscsillapítók kellenek, vagy jó az amit a rockauto.com-on láttam sachs advantage 38$ darabja?
ha veszel bele simát, akkor megszűnik a szintállítás... ekkor még két dolgot tehecc.... vagy ledugózod a rendszerd, hogy majd egyszer... vagy el is távolitod belőle az egész kütyüt...
Ha meg akarod tartani az autót és nem akarod "gányolni" én vennék bele belevalót... ha nem kell a szintszabályzó akkor vennék bele simát, és az egész szintszabályzós buzulást kidobnám belőle... mert ha egyszer eladod, és észreveszik a nem bele való lengéscsillapítót, rögtön azt hiszik mást is gányoltál... szvsz
-= '87 Ford Mustang GT =-