Váltóolaj OADE-be
Moderátorok: TomiTomi, StangMan
Váltóolaj OADE-be
Sziasztok!
Hamarosan megcsinálják a hűtőm átrakását. Ez azzal jár, hogy utána kell majd tölteni a váltóolajnak. Milyen olajat szoktatok a váltóba tenni (természetesen tudom, hogy automata váltó olajat, de van-e valamilyen márka, ami jól bevált)
Köszi,
Peti
Hamarosan megcsinálják a hűtőm átrakását. Ez azzal jár, hogy utána kell majd tölteni a váltóolajnak. Milyen olajat szoktatok a váltóba tenni (természetesen tudom, hogy automata váltó olajat, de van-e valamilyen márka, ami jól bevált)
Köszi,
Peti
Pl. a Shell-nek van egy egész olcsó de jó minőségű olaja.
A lényeg, hogy az olajos flakonon a Mercon/Dexron III vagy, magasabb szám fel legyen tűntetve mint specifikáció. A Castrol-nak is van ilyen olaja tűrhető áron.
A sima hajtóműolaj nagyon nem megfelelő!!!
Inkább itt költsetek többet mint a váltófelújításnál!
A lényeg, hogy az olajos flakonon a Mercon/Dexron III vagy, magasabb szám fel legyen tűntetve mint specifikáció. A Castrol-nak is van ilyen olaja tűrhető áron.
A sima hajtóműolaj nagyon nem megfelelő!!!
Inkább itt költsetek többet mint a váltófelújításnál!
- somi
- Városi versenyző
Három bűvös betű: AAAutomatic - TTTransmission - FFFFluid. Szóval pirosolajat tessék beletenni. A miénkben pl OMV D II. van (Legalábbis részben, az utántöltögetésből kifolyólagburnoczky írta:ez engem is érdekel, váltóolajcserénél sima ford hajtóműolaj ok ??? hideg motornál, ha sebeségbeteszem ugrik durván rem olajcserével megoldódik...
Gondolom, van OMV-ből is D III.
Nyugtass meg, hogy most nem hajtóműolaj van benne. A "hideg motornál" mekkor a fordulatszámod? Magasabb fordulatszámon előfordul, hogy "ugrik" a váltó.burnoczky írta:ez engem is érdekel, váltóolajcserénél sima ford hajtóműolaj ok ??? hideg motornál, ha sebeségbeteszem ugrik durván rem olajcserével megoldódik...
- burnoczky
- Kényelmesen krúzoló
nem hajtóműolaj van benne
kb 800 az alapjárat miután visszaáll, miután meleg akkor is csinálja de csak hátra, de mutkor mondtam hogy kicsit furcsa a váltó rajta, mintha lenne holtjátéka, és arra is gondoltam hogy azért ugrik, mert állok a féken és ha berakom r be a hoiltjátékot érzem... de ha találkozon ottleszünk akkor naggyon megköszönném ha átbeszélnénk ezt, meg akkor meg is tudnám mutatni milyet ugrik 
- burnoczky
- Kényelmesen krúzoló
mondjuk lehet, erre még nem gyanakodtam...Fheky írta:Van egy szilent is a váltó felfogatásnál. Elég nagy, de lehet cserélni. Nekem benne volt a készletbe, ezért kicseréltük és elmúlt a rántás.somi írta:Nem kardán/diffi lesz az az ugrás? Mondjuk nálunk ez a rántás a normál üzemállapotVan egy kis lötyögésünk a rendszerben itt-ott...