2005 Mustang GT kulcskérdés

Technikai megoldások, kérdések

Moderátorok: TomiTomi, StangMan

Pedro
Kabóca

2005 Mustang GT kulcskérdés

Hozzászólás Szerző: Pedro » 2011.02.07 19:03

Skacok, van egy jó meg egy rossz hírem.

A jó, hogy vettem egy Mustang-ot.

A rossz, hogy ippeg Bremerhaven-ben van, vámolásra vár és a kulcsok nincsenek meg. Megy az egymásra mutogatás, de kulcs az nem lesz meg szvsz. Volt már valaki hasonló cipőben?

PEDRO

John Deere
Kényelmesen krúzoló

Re: 2005 Mustang GT kulcskérdés

Hozzászólás Szerző: John Deere » 2011.02.07 20:34

Nos, ez is egy érdekes téma, nekem egy majdnem érdekesen hasonló esetem volt még tavaly nyáron, még nem mertem leírni sehol sem, de megtenném itt:

Én úgy kaptam az autót, hogy nem volt hozzá pótkulcs, csak az az 1 db alap, kérdeztem is, hogy pótkulcs? hát asszondja, azt nem tud adni hozzá, de csináltathat egyet, ha akarom. Áh, nem kell az. Én hülye...

Épp a vállalkozásunk telephelyén voltam a Mustanggal az iroda mellett. Megkértek, hogy autó híján hozzak már el gyorsan egy MTZ (traktor) fékszelepet, adnak is termékmintát, nehogy másfélét hozzak. Mondom nem gond, ráérek. Jól bebugyoláltuk rongyba, nehogy véletlen egy nem létező olajfolt is csöppenjen a csomagtérkárpitra. Hívtak telefonon, felkúrták az agyam, bal kezemben fékszelep nagy rongyhalmazban (nehéz volt), meg a kulcs is ott fityegett az ujjamon. A kulcson lévő távirányítóval felnyitottam a csomagtartóajtót, miközben beszéltem telefonon, bár a ujobb kezemmel ehhez némi segítséget persze igénybe vettem. No, a lényeg, hogy nagy rongy be a trunkba, kulcs mellé, trunk door lecsuk, telefont leteszem, keresem a kulcsot a zsebemben, hogy beüljek a kocsiba...akkor esett le, hogy én barom állat!!! Benne hagytam a trunkban a kulcsot, hogy nyitom én ki??? :bakker: :monokli:
Hát, isteni szerencse, hogy voltak segítőkész ismerőseink, aznap este ott állt az autó :monokli:
Másnap (de jó, hogy kabrió), sikerült az ablak felett benyúlni egy hosszú pálcával és belülről kinyitni az ajtókat. Remek, onnan már be tudtam ülni. És ennyi. Még egy éjszakát pihent a kocsi. Még jó hogy sürgős volt az a fékszelep. hogy utáltak akkor. :monokli: Aztán egy kasztnis ismerősünk mondta, hogy apátok f*szát, hátsó ülésről valahogy csak hozzá lehet férni a csomagtérhez. Mondom ez egy kabrió, hogy? Azt mondja, ha megcsinálja, hozok neki egy kisbutykos barackosházit. Hátsó ülés ki, mágnes, kb. kérdezte, hogy a kulcs merre lehet, én asszisztáltam, kb. 10 perc után előbányászta a kulcsot. :mrgreen:
Fellélegeztem, 2 óra múlva már pótkulcsom is volt, kis tanulópénzembe került. :monokli:

somi
Városi versenyző

Hozzászólás Szerző: somi » 2011.02.07 22:48

Ezzel most Pedro annyival került előbbre, hogy esetleg nézesse meg, nincs-e a kulcs a csomiban? :mrgreen:

Amúgy gratula a kocsihoz!

somi
Városi versenyző

Hozzászólás Szerző: somi » 2011.02.07 22:51

VIN alapján nem tudnak valahol kulcsot faragni hozzá itt Európában? Mondjuk ahol forgalmazzák is a kocsit, Svájc?

TomiTominak hátha támad ötlete.

John Deere
Kényelmesen krúzoló

Hozzászólás Szerző: John Deere » 2011.02.08 6:41

somi írta:Ezzel most Pedro annyival került előbbre, hogy esetleg nézesse meg, nincs-e a kulcs a csomiban? :mrgreen:

Amúgy gratula a kocsihoz!
Persze nem azért írtam, mert segíteni tudok vele, hanem mert erről jutott eszembe.

Amúgy tényleg gratula hozzá! :klassz:

TomiTomi
Admin
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: TomiTomi » 2011.02.08 8:15

somi írta:VIN alapján nem tudnak valahol kulcsot faragni hozzá itt Európában? Mondjuk ahol forgalmazzák is a kocsit, Svájc?

TomiTominak hátha támad ötlete.
Nem volt ötletem, ezért nem írtam este. Svájcban sem forgalmazzák a kocsit.

Ha egy kulcs sincs meg, akkor a zárak cseréjén kívül van megoldás?

szireta68
Kényelmesen krúzoló

Hozzászólás Szerző: szireta68 » 2011.02.08 10:53

nemtom, a Vnyócon V8Márk tesója valami nagy amerikai autós-kulcs Guru, talán Ő többet tudna segíteni. Somi???

Pedro
Kabóca

Hozzászólás Szerző: Pedro » 2011.02.08 12:37

Köszi skacok. Elvileg ugye a zárgarnitúra csere azért nem működik, mert a kulcs össze van csippelve a motorvezérléssel. Ergo nem fog elindulni a motor egy másik szett gyujtáskapcsolójával. Mindenképp dealer kell hozzá oda jutottam a kutatással, mert az új kulcsot fel kell programozni a kocsihoz. Megvágni a kulcsot nem lenne probléma eredeti nélkül sem, ezt ügyes kulcsosok meg tudják csinálni. Ellenben a csip, ami a kulcsban van nem egyszerű feladat. Ezt magunknak csak akkor tudunk újat programozni, ha jelen van két olyan kulcs, amit a kocsi felismer s ekép egy harmadik pótkulcsot tudunk csinálni. Ha viszont egy sem vagy csak egy kulcs van meg, akkor azt csak official dealer-nél lehet csináltatni, akinek van gépe és programozni lehet. Remélem nem szopat tovább ez a kocsi.

TomiTomi
Admin
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: TomiTomi » 2011.02.08 12:40

Kulcs felprogramozását tuti Európában is meg lehet csinálni. Utána nézek, régebben olvastam ilyenről.

somi
Városi versenyző

Hozzászólás Szerző: somi » 2011.02.08 12:43

szireta68 írta:nemtom, a Vnyócon V8Márk tesója valami nagy amerikai autós-kulcs Guru, talán Ő többet tudna segíteni. Somi???
A vényócmárkot se ismerem nemhogy a tesóját, de Pedro talán igen.

Szerintem ezek a modern szarok könnyen lehet, hogy ilyen transzponderes, kódkártyás, ECU-be égetett izémicsodák, szóval az ember egy zárcserével pont kitörölheti. DE EZ CSAK FELTÉTELEZÉS. Azért gondoltam, hogy VIN alapján esetleg rendelhető kulcs.

Remélem, nincs igazam, és az amerikaiak még a fapados immo megoldásoknál tartanak.

somi
Városi versenyző

Hozzászólás Szerző: somi » 2011.02.08 12:45

Pedro írta:Köszi skacok. Elvileg ugye a zárgarnitúra csere azért nem működik, mert a kulcs össze van csippelve a motorvezérléssel. Ergo nem fog elindulni a motor egy másik szett gyujtáskapcsolójával. Mindenképp dealer kell hozzá oda jutottam a kutatással, mert az új kulcsot fel kell programozni a kocsihoz. Megvágni a kulcsot nem lenne probléma eredeti nélkül sem, ezt ügyes kulcsosok meg tudják csinálni. Ellenben a csip, ami a kulcsban van nem egyszerű feladat. Ezt magunknak csak akkor tudunk újat programozni, ha jelen van két olyan kulcs, amit a kocsi felismer s ekép egy harmadik pótkulcsot tudunk csinálni. Ha viszont egy sem vagy csak egy kulcs van meg, akkor azt csak official dealer-nél lehet csináltatni, akinek van gépe és programozni lehet. Remélem nem szopat tovább ez a kocsi.
Fasza, basszus. Ettől féltem. :(

Persze létezik hekkelős megoldás is, az eprom kiégetése. De ha tudnak kulcsot csinálni hozzá, persze az a jó.

TomiTomi
Admin
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: TomiTomi » 2011.02.08 13:00

TomiTomi írta:Kulcs felprogramozását tuti Európában is meg lehet csinálni. Utána nézek, régebben olvastam ilyenről.
A nagy német fórumba belenéztem és ott azt írják, hogy a Mustang kulcsait ugyan lehet felprogramozni mint az európai Fordokét, azaz valamelyik márkaszerviznek kéne tudnia segíteni itthon is. :hmm:

John Deere
Kényelmesen krúzoló

Hozzászólás Szerző: John Deere » 2011.02.08 14:06

TomiTomi írta:
TomiTomi írta:Kulcs felprogramozását tuti Európában is meg lehet csinálni. Utána nézek, régebben olvastam ilyenről.
A nagy német fórumba belenéztem és ott azt írják, hogy a Mustang kulcsait ugyan lehet felprogramozni mint az európai Fordokét, azaz valamelyik márkaszerviznek kéne tudnia segíteni itthon is. :hmm:
Egy kulcs alapján bármelyik jó kulcsos csinál pótkulcsot, kipróbáltam, indítja az autót is, fasza minden.

De kulcs nélkül... :nemtom:

somi
Városi versenyző

Hozzászólás Szerző: somi » 2011.02.08 14:26

TomiTomi írta:
Ez elé némiképp akadályt görget, hogy a kocsi Hollandiában van, ha jól sejtem. Kulcs nélkül még a trélerre sem egyszerű felrakni :nemtom: Kormányzár katt, autó zárva ...

Pedro
Kabóca

Hozzászólás Szerző: Pedro » 2011.02.08 15:23

TomiTomi írta:
Ez bíztató. Fordos kapcsolat van. Megkérdezem.

Igen, autó Németországban van, a kikötőben.
Valahogy felszenvedjük a trélerre, ez nem gond.

Válasz küldése