E10 Üzemanyagtípus

Technikai megoldások, kérdések

Moderátorok: TomiTomi, StangMan

lzimmer
Úrvezető

E10 Üzemanyagtípus

Hozzászólás Szerző: lzimmer » 2011.02.14 1:39

Sziasztok,

a minap itt nemetorszagban - feltetelezem mashol is - bevezetesre kerult tobb helyen az E10-es max 10%ot tartalmazo 95-os üzemanyag.

Kicsit utanaolvastam, mert a 2006-os manualban nem volt benne ilyen info:

Dr. Mustangon jutottam el ehhez az infohoz:

Hallo zusammen,

ich glaub, zum Thema E10 Sprit sind ja schon so ein paar Threats gelaufen. Ich hab heute jedenfalls von meiner Ford USA Customer Relationship Managerin (Mary-Anne *g*) eine Antwort bekommen, ob dieser E10-Kram für's Pony GT V8 2005 geeignet ist. Die Antwort straight aus USA wollt' ich euch nicht vorenthalten. :-)

"For your information, fuels in certain areas of the country are required to contain oxygenates to improve air quality. Common oxygenates are ethanol or grain alcohol (blended at no more than 10%), methanol orwood alcohol (blended at no more than 5% with cosolvents and additives), and MTBE or methyl tertiary butyl ether (blended at no more than 15%).

Reformulated gasoline is also required in certain areas of the U.S. These fuels are designed to further reduce emissions from your vehicle. Generally, you should not experience difficulties operating your vehicle on fuels containing oxygenates. We encourage you to use these fuels."

Szoval ez engem most egy kicsit megnyugtatott..

ha van infotok esetleg tapasztalat, kerlek osszatok meg.
Mess with the best die like the rest

doGmAI
Kényelmesen krúzoló

Re: E10 Üzemanyagtípus

Hozzászólás Szerző: doGmAI » 2011.02.14 10:40

úgy tudom, hogy idehaza is már régen benne van a sima 95.-ösben a max 10 % ethanol. Tankolás után nézd meg a számlát. Rá szokták írni.

lzimmer
Úrvezető

Hozzászólás Szerző: lzimmer » 2011.02.14 11:18

hmmm...ezt nem is tudtam, sajna megnezni nem tudom, nem magyarorszagon elek, de persze tobbszor tankoltam mar de eszembe sem volt megnezni:D
Mess with the best die like the rest

somi
Városi versenyző

Hozzászólás Szerző: somi » 2011.02.14 12:49

doGmAI írta:úgy tudom, hogy idehaza is már régen benne van a sima 95.-ösben a max 10 % ethanol. Tankolás után nézd meg a számlát. Rá szokták írni.
Én is így tudom, de számlán még nem láttam ilyet feltüntetve.

John Deere
Kényelmesen krúzoló

Hozzászólás Szerző: John Deere » 2011.02.14 16:25

somi írta:
doGmAI írta:úgy tudom, hogy idehaza is már régen benne van a sima 95.-ösben a max 10 % ethanol. Tankolás után nézd meg a számlát. Rá szokták írni.
Én is így tudom, de számlán még nem láttam ilyet feltüntetve.
OMV blokkján láttam. Bár nem 10%-ot, annál kevesebbet. Valahol a kéntartalmat is feltüntetik. Bár ehhez nem értek. :nemtom:

Válasz küldése