Veteránautó biztosítása
Eddigi kutatásaim szerinte legalább 4 biztosító foglalkozik muzeális minősítésű autók kötelező biztosításával:
- Uniqa
- Union
- Generali
- Allianz
1.
Uniqa: A honlapokból csak az Uniqa-nál találtam infókat, így velük kezdtem. A honlap szerint 3000 cm3 felett a legdrágább éves díj 20 493,- és FIVA minősítésre 20 % kedvezményt adnak. Sajna a telefonhívás erősen kiábrándított: az éves díj 26 068,- és FIVA kedvezményről, egyáltalán a honlapjukon megadott infókról semmit sem tudnak.
2.
Union: Felhívtam az ügyfélszolgálatukat. Két kérdést tettek fel: hány köbcenti és milyen minősítéssel rendelkezik. Miután megválaszoltam, rögtön rávágta a hölgy, hogy évi 11 200,-. és bármelyik ügyfélirodájukban megköthetem.
3.
Generali: Ragaszkodnak klubtagsághoz, de amúgy elég kedvező az ajánlatuk. Nem számít, hogy milyen a muzeális minősítés. Évi 14 400,- + klubtagsági, ami ha nincs 3 000 - 10 000,-
4.
Allianz: Itt volt a legkevésbé kompetens a tájékoztatás. Bár továbbkapcsoltak a szakértőhöz, de érezhetően fogalma sem volt az egészről és kitérő válaszokat adott, illetve azt mondta, hogy adjam be az adatokat a honlapon és meglátom a díjat. Így tettem és 21 960,- jött ki. Az nem derült ki számomra, hogy klubtagságot igénylik-e.