A tempót 50 kilóméterórás átlagsebességben célozták meg , de 70 felett kizárás járt . A táv 2.8 kilóméter volt a szerpentinen felfelé . Én elsőre , egy számomra is meglepő , 2 perc 7 másodpercet mentem , az átlag két és fél volt .
Ez viszont a kiméletlenül , üveg padlót jelentette , a nem túl jó minőségű aszfalton . Konkrétan a kizárás lett volna a cél ."
végül senkit nem zártak ki . Második nekifutásnál , a táv harmada körül , átszáguldottunk egy keresztben húzódó aszfalt besüllyedésen , ami azt eredményezte , hogy az amúgy ÚJ alsó langőkarokból , kiszakadtak a gömbfejek . ( szerintem nincs még bennük 1000 kilóméter ! ) Úgy "rotyogtak "az első gumik , hogy azt hittem durrdefekt . Mindkét alsó gömbfej egyszerre ! Csak a lemez porvédő tartotta őket meg , íg végúl nem tépte le a sárvédőt , a kerék . Az így "A" betűben álló első kerekekkel még lassan lejöttünk , de az össze vissza álló első kerekeken füstölt a gumi .
Tréleren jöttem haza , a mustanggal először , de azért rendes volt , mert az elötte lévő nagyobb ívű jobbkanyarban , kettesben padlógázon , kereszbe , füstölő kerékkel száguldottunk felfelé , az erdőben ...
Ha megkaptam a felvételeket , megnézhetitek .
( volt rendőri útlezárás , rohammentő , minden második kanyarban vokitokis versenybírók , és szerszám - busz ha kéne valakinek segítség ! valamint meleg ebéd és kulturált vécé használati lehetőség . )
A résztvevők döntő többsége OT-s , köztük több épített versenyautóval , bukócsővel , kagylóüléssel , méterszámlálóval ...
Motorok viszont alig voltak , tán 8-10 .
Érdekesség akadt bőven , pl . alfa v8 gyári ! minimális 2800-as köbcentis alublokkal(a fenti fekete bukólámpás ) , vagy MG szintén v8-cal , de az már 3500-as volt . ( a fönti piros , a sátorban , műanyag sárvédős épített versenyautó , az enyémnél 1 méterrel rövidebb , és fél tonnával könyebb , de ők 2 perc 31-et mentek .