Látogatás a Vurdon Kft.-nél

Rendszeres összejövetelek, alkalmi találkozók itthon és külföldön

Moderátorok: TomiTomi, StangMan

Bingo The HalfGOD
Kabóca
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Bingo The HalfGOD » 2008.05.09 0:44

Szia mindenki!
Szeretnék néhány gondolatot hozzá tenni az itt leírtakhoz.
Mivel ezek a beírások így vagy úgy a vállalkozásomról szólnak!
Nem tudom mivel sikerült StangMan ellenszenvét kivívni, de Ő biztosan tudja!
Az irigy magyar fikázását nem szeretném kommentálni, bár néha idegesít, hogy az a ki megtehetné, hogy kritizál, az inkább elismerő szavakkal illeti azokat, akik megpróbálnak valamit a magyarországi gazdasági körülmények között tenni azért, hogy az amerikai autós társadalom fejlődjön… Akinek viszont semmi nem áll a hátterében az fikáz… Ezt most itt nem részletezem, mert nem lenne hozzám és a Vurdon Kft.-hez méltó! Már megszoktuk!

Az hogy az autók hogyan és milyen körülmények között vannak, annak köszönhető, hogy nincs még 50 millánk egy szép tükrös szalonra… Pedig mi is így szeretnénk tárolni Őket, mert nem csak üzleti megfontolásból csináljuk, amit csinálunk, hanem szívvel-lélekkel! Alap koncepciónk, hogy olyan állapotú és minőségű vasakat hozzunk, amik kisebb hozzá piszkálással eredményes „OT” vizsgát tehessenek és szinte azonnal (a magyar bürokrácia útvesztőit is beleszámolva) a gazdájuk örömére gurulhassanak magyar utakon, köztünk, taliról-talira…

A Galaxie disz-tárcsát nem elemzem… a gazdájának tetszett, megosztja a társadalmat… Majd ha végleges gazdára talál, Ő eldönti, hogy levegyük-e (Sztem is ízléstelen)

Elly:
Nekem ez nagyon fájó pont, mert ezt magamnak rakattam össze, így ahogyan van!
Nem szeretnék üzleti dolgokról itt írni, de leírom mennyibe is fáj egy ilyen mutatvány:
Az autót 70e USD+TAX ért készítették az 13,8Milla (akkori USD árfolyamon) ehhez jön a 10%Vám+némi ÁFA+ a reg adó 2,6 Milla! + szállítás (hajó)+Be-Ki rakodás+biztosítás+Trailer Texasban és Európában+ apróságok Sárga index+magyar forgalomba helyezés… igen ez több mint 19Milla!!!! Ja és KP!!!! Nincs ám beszámították a régit… stb…
Igen tudom, lehet venni ilyet 40e USD-ért! AHA…
…mint van új Opel Corsa 1,9Milláért… De mire lesz benne egy rendes motor némi „csúcs” extra akkor máris 4,3Milla, több mint a duplája!
Én hajlandó vagyok adni 55e USD/db (hogy egyszerűbb legyen alkudni) 2db ilyen autóért…
(DE ugyan ilyen legyen ám)
Segítek, itt lehet megrendelni: link
84e USD+TAX az ára!!!! (Lehet érdeklődni ha 2 db-ot kérsz mennyi ért adják oda… elárulom semmit nem fogsz alkudni, mert 6 hónap alatt csinálnak egyet… Nekem is 6 hetet ígértek… És erre jönnek a megkerülhetetlen Vámok + egyebek… ) Szóval amikor megjelenik a 2 db autó a keleti part bármelyik kikötőjében fizetem a 110e USD-t! A lehetőség adott!!! De ha nem megy, akkor kérek ide leírni egy elnézést legalább!!! Ha van némi kurázsi!!!!
Hát így nézek én bárkit is „madárnak” és idézem pontosan: ”mindenki hüjjje…”-nek!
Ezek a tények, a lentebb írtak meg sztem hitelrontás… nem kicsit!
Ráadásul, aki ezt itt olvassa, abban az merül fel, hogy a 10e Km-re lévő autót David Coperfield csettintésére minden költség nélkül rendszámozva lehet átvenni itthon!

iNTi:
Sajnos nem tudok sokat a sérelmedről és nem is ismerem a konkrét esetet… De amit tudok (az így kívülállóként), hogy elég felelőtlenül vetted azt a vasat! Amiket leírtál nem vonom kétségbe, de azt tudom, hogy a Balázs abban az időben sem nagyon javított vagy barkácsolt autókat, mert nem nagyon volt rá lehetősége… Vett és eladott! 10 éve csak a „magyar” ákombákom USA autók voltak semmi más… De tudom, hogy ha lesz rá alkalom, van olyan vagány, hogy leüljön veled és megbeszélje, ezt a majd 10 éves históriát… Sztem rosszul ismerkedtetek meg! Én változtatnék a helyetekben…

StangMan
Admin

Hozzászólás Szerző: StangMan » 2008.05.09 23:52

Szeva, nagyon jó hogy regisztráltél és hogy írsz!

Először is, mert általában aki igazat mond, az szemrebbenés nélkül kiáll azért... nagyon helyes is... én ilyen vagyok... ha tévedek elnézést kérek...

Amiről értelme sincs vitázni, az az ízlés... Elly tetszik nem tetszik, szép-e az a dísztárcsa vagy sem... Abszolút szubjektív... senki sem tudja meggyőzni a másikat. Ez nem is baj... ezért vagyunk különbözőek.

Néhány szót általánosságban... nem neked szól, csak hogy értsd...
Sajnálatos tény, hogy nálunk az autókereskedőkről az általános kép nem valami jó... El akar adni .. bármi áron... Mert ebből él...
A tucat autók terén, döbbenetes a helyzet... a km órákkal nagyon jól lehet játszani... kiugrik a hifi és bekerül a Powasonic... Alukerék le, acél Tekszós dísztárcsával fel... ha az autó csak egy éves, akkor csak 7e km van benne, mert akkor még biztos nem kellett az első nagyszervízre elvinni...
Azok azok autók amik jó áron kerülnek ide, nagyon leéllt darabok, amiket itt kikozmetikáznak, hogy egy darabig még emberi formát nyújtsanak...

Asszem a magyarban van a hiba, mert ugyanezt el tudom mondani arról a területről ahol én dolgozok, a médiáról... de hogy lásd nem személyeskedésről van szó, beszélhetünk burkolókról vagy kőművesekről is... hozza a csodás referenciákat, majd rak egy ferde falat... evvan... Amihez tényleg szakértelem kell, ott a kóklerek aránya iszonyatos... sajnos.
Kivétel erősíti a szbályt, a kivételeket jó ismerni...

A tárolási helyzetért megkövetlek... 1értelműen költéseges korrekt tárolóhelyet építeni ennyi autónak... egy ilyen költséget csak igazán "pörgő" üzletmenet mellett lehet bevállalni... és amúgy sem pörög az autópiac... a "játszóautók" piaca még behatároltabb... bátor, kitartó... mittuoménmi, aki belevág...

Eleanor... Az nem kétséges, hogy ha ide hozol egy autót az USA-ból, akkor azt nem a két szép szemedért kapod, hitelt ott nem kapsz (hacsak nincs az embernek USA társa), mindent költséget ki kell csengetni... és ha csak az ismert tarifákat nézzük, akkor már csak az ide szállitás is 800k - 1milla körül van.. nem kevés... és ismerjük jól a magyar valóságot... tudjuk mi vár még a szerencsétlen importőrre...

Az hogy a mutatvány mibe fáj... Na ezt nem értem... kereskedő vagy... Ha megkapod ingyen, idehozzák neked ingyen, majd a vámos bula meg a kormányfő a haverságra való tekintettel aszondja, ne is fizess semmit és ajándékba kapod a magyar rendszámot is... majd kirakod 45millióért, ahhoz sincs semmi közöm... mindenki annyiérta árulja a portékáját amennyiért akarja...
Az árat úgy lehet kritiázlni, ahogy tetszik... a piac diktál... lehet az autó 56 millióban is és csak 10et kérsz érte, ha nincs meg rá a vevő... aztán vagy megtartod, vagy elmegy majd annyiért amennyiért....

A hitelrontás az, ha találkozunk, jópofizunk megmutatod a számlákat és tátom a számat mennyibe is fájt az autó... majd eljövök ide, és azt mondom, baszki ez egy vízkáros fos, amit itthon lemázoltak és megpróbálnak elsózni...

Az hogy mennyibe került... 40e dodót írtam, és nem teljesen igaz... az az autó, 43e volt Buy it now-al... ráadásul nem egy volt belőle, valszeg több is készült akkor...
kár, hogy nem csináltam screenshotot, nem is gondoltam rá... úgy látszik kellett volna... lehet hogy nem Mamba volt... de ugyanilyen Eleanor kit volt rajta, kerekek, PS1-C, fék upgrade, sidepipes.... de asszem nem mi vagyunk a potenciális vevőréteg, így ez mindegy is...
Aki meg manapság 18millót kiad egy autóra, az azért megnézi mit vesz, ha meg megnézi, a kereskedő dolga, hogy megmutassa és eladja neki...

Szóval én elhiszem, hogy sokban volt... de evvan, megszólalásig hasonló volt, megszólalásig hasonló konfiggal olcsóbban...

Szerintem az elsődleges probléma az autóval az, hogy aki rá van izgulva az Eleanorra annak nincs pénze... akinek van pénze, annak meg nem nyújt eleget 18millióért a Mustang, mégha 600lovas is...

Véleményem szerint a Parnelli Saleen 19.5-ért jobb vétel... de ez megintcsak SZVSZ... habár, ha esetleg beleolvasgattál a topikjába meg is jegyeztük, hogy az is mocskosul sok egy Mustangért... de ez annak köszönhető, hogy az óceán rossz oldalára keveredtünk...

lezárásul meg annyit még, hogy természetesen így ismeretlenül, könnyen dobálózhat bárki bármivel.... személyes találkozón gyorsan kiderül ki "szájkaratés", ki pedig hót korrekt... 1 személyes találkozó sokat változtat az egymás iránti hozzáálláson jó vagy rossz irányba... remélem lesz rá alkalomunk...
-= '87 Ford Mustang GT =-

Enyém volt a -= Millenium Falcon =- is, de eladtam egy csávónak akinek volt egy bazi nagy, szőrös majma...
állítólag lenyomták vele a Birodalmat :sziapici:

StangMan
Admin

Hozzászólás Szerző: StangMan » 2008.05.10 0:05

Megnéztem amit belinkeltél... az egy twin turbo setup...

De ha már a 84ezernél tartunk... 84e dollár kint is rohatt sok pénz... azért részmeről egy Shelby GT500KR megintcsak jobb vétel... SZVSZ

Enyém volt a -= Millenium Falcon =- is, de eladtam egy csávónak akinek volt egy bazi nagy, szőrös majma...

Bingo The HalfGOD
Kabóca
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Bingo The HalfGOD » 2008.05.11 0:54

Kedves StangMan!
Köszönöm az üdvözlésed!
Nem akarom azt a témát hosszan feszegetni, de kicsit elbeszélünk egymás mellett!!!
Általánosan:
Igen, a magyar autókereskedő pontosan olyan amilyennek leírtad! Ezért szálltunk ki az európai autókereskedelemből 3 éve! Csak olyan ügyfelemnek tudok hozni korrekt autót, akik megbíznak az igényszintemben… és ismernek, amit mondok, úgy van! Ez csak így működik a mai napig….
Beléptünk a régi szerelem, az USA vasak piacára… Kijártunk. Sokat! Kapcsolatokat megbízható partnereket keresve, kitaposni a szállítás, vámolás biztos, korrekt, módozatait… Nem kevés energiába, időbe és nem utolsósorban pénzbe került mindez…
Bíztam(tunk) abban, hogy ez egy szűk társadalom, akik ismerik és támogatják egymást… De nem ezt tapasztalom sajnos… (Most itt nem térek ki a kereskedői dolgokra, mert akkor könyv lenne ebből.)
Pénteken kint voltam Bécsben a SCS-találkozón figyelj: Akivel csak beszéltünk mindenki meghívott a saját találkozójára (5-6 klub vezetővel sikerült személyesen beszélnünk) és jó utat és szép estét kívánva búcsúztunk el mindenkitől. Az egyik még utálnunk is futott, hogy feltétlen menjünk, mert nekik az a 2-300 autójuk van és nincs igazán frissítésük évek óta…
A Mustang klubos csapattal együtt ültünk a MaDonalds-ba (meglett korú emberek némelyiknek 10, 12, sőt 15db mustang-ja van! Hüha!), ott találkoztunk véletlenül és 10 perc után mintha évek óta ismernénk egymást úgy beszélgettünk… Mindenki meghívott mindenkit mindenhova , lett a beszélgetés vége!
Ez itthon nem így zajlik, és ez nekem fáj, SOHA nem szóltam(tuk) le senki autóját, dolgait, stb… Tudom, hogy ha tehetné, brillkövekkel rakná ki az egészet, de ha ilyenek az anyagi keretei, akkor neki biztosan az a maximum, amit kihozott a vasból. Itthon nincs lóvé igazán… (Mindennap keresnek nálunk Hemi Cuda-t 1-1,5 milláért… :o)) Esetleg néhány jó tanács, hogy én mit, hogyan csinálnék… Ennyi!
DE a magyar nem ilyen! A jó magyar az fikáz! Soha egy dicsérő szó! Csak a negatívum! De mint írtam ez nem zavar! Megszoktuk! Amíg a disz-tárcsák nem tetszése, vagy jelek, emblémák, formák, mittomén a tárgy, addig nem érdekel…
A lényeg:
DE! Ha TE, mint ADMIN azt írod, hogy én hülyének nézek valakit, az már nekem szól (főleg, hogy semmilyen háttér infód nincs)… Bár ez, ha normális társadalomban élnénk, Téged minősítene DE ez nem normális társadalom…
Ezért kérlek arra, hogy figyelj jobban, ha egy ilyen oldalt üzemeltetsz, akkor annak felelőssége is van! Az ilyen és ehhez hasonló írásokat neked kellene „moderálnod”! Sztem!
Főleg ha médiás vagy, tudnod kell, hogy Ti irányítjátok a Magyart…
És nem mindegy hova tart ez az ország… Persze ez is csak a magánvéleményem.

Elly: Így készült (bár a jeleket nem így kértem)! Nekem! Ez az első, amit kabrióban készítettek! Sokáig fent volt a hirdetésükben az én alvázszámommal 79e USD+TAX(8%)ért. Amit most látható a linken az a második! (már elkelt különben). Bár nekem a kompresszor közelebb áll, mint a 2 turbó, de ez megint kinek mi tetszik!
És nem azért nem adtam el, mert nem tudtam volna, hanem még nem jött meg az a vevő, aki nem akar fél áron autót venni… Most ilyen pofonokat kell elviselnem az élettől, hogy egy ilyen kocsival kell csúfoskodnom… Most szólj hozzá! Tudom, hogy van a GT500KR meg a Saleen is DE azok NEKEM nem tetszettek! Hidd el megnéztem az összest, mielőtt döntöttem! Ez dögösebb! NEKEM legalábbis!

Részemről ez a téma lezárva! Bocsánat, hogy ilyen sok, de így érthető(bb), az olvasó számára!

Természetesen én is bármikor benne vagyok egy személyes beszélgetésben! Sőt! Szívesen! Hátha kialakulhat egy jó kapcsolat… kitudja, mire lehet az még jó…
Remélem, valamikor összejöhet egy ilyen, gondolom, Komáromba jössz… szívesen látunk!

Bandit
Kényelmesen krúzoló

Hozzászólás Szerző: Bandit » 2008.05.11 14:42

Remélem, hogy a Mustang Cruising-on mind a ketten megjelentek. Ott megbeszélhetnétek a dolgot, ráadásul egy Eleonor jól mutatna.

TomiTomi
Admin
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: TomiTomi » 2008.05.11 22:20

Bingo The HalfGOD írta:Mindenki meghívott mindenkit mindenhova , lett a beszélgetés vége!
Ez itthon nem így zajlik, és ez nekem fáj,
Ehhez annyit tennék hozzá, hogy múlt augusztusban, mikor lent voltam nálatok, akkor meghívtalak Benneteket ide. Sőt szórólapot is nyomtam a kezetekbe. ;)

Mondjuk eleinte elég zavaros volt a kommunikáció az Ellytek körül, mert több helyen GT500-asként lett beharangozva.

Bingo The HalfGOD
Kabóca
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Bingo The HalfGOD » 2008.05.11 23:04

Bandit:
Jó az ötlet! ...és köszönöm! De nem leszek itthon... 3 hét idegenben!

TomiTomi:
Igen emlékeim szerint is így van, de valami miatt akkor is ki maradt. Sajnos! Jó fej vagy! Igazad van! Megkövetlek (nem kövezlek)! De ezeket általánosságban írtam NA!
Igen sokan a GT, 520Le-t egybe hozzák, meg rajta van a hátulján a jel is... Pedig nem így kértem... Már nem idegesítem rajt magam, nem lesz meg sokáig...

TomiTomi
Admin
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: TomiTomi » 2008.05.11 23:18

Meggyőződésem, hogy a személyes találkozások sokat segítenek abban, hogy a kommunikáció itt a fórumon is jobban működjön.

Hátha a Mustang tali napján, június 15.-én ráérsz, bár a Ford Majális is jó alkalom lett volna. :rrr:

Bingo The HalfGOD
Kabóca
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Bingo The HalfGOD » 2008.05.12 22:31

TomiTomi: Nagyon egyetértek veled... De nek(ünk)em nagyon nehéz kommunikálni bárkivel is ha nem jön oda hozzánk a standunkra, hogy szia én vagyok a "Béla" a fórumról. Jó példa a Rod&Custom, 2 ember jött oda aki be is mutatkozott és biztosan nem csalódott, leszólitani nem tudok mindenkit... Meg aztán nem is harapunk (csak pépeset ehetünk már régóta)
Köszönöm az invitációt, de egyik idő pont sem jó nekem! Ja, meg ma elvitték az Elly-t :cry:

StangMan
Admin

Hozzászólás Szerző: StangMan » 2008.05.13 2:17

Az igazság az, hogy 10éve, amikor USA autózni kezdtem, itt tényleg barátságok kötődtek... ezek azóta is megvannak...

Akkor ez a történet arról szólt, hogy egy ritka "állatfajta vagyunk" összetartunk, mindenki segit, ki hol tud...
Akkor még kevesen voltak ezen a piacon, könnyű volt a szelektálás...

Ma ez már jóval nehezebb dolog... 10év alatt ez oda "fejlődött", hogy sokan meglátták az USA autózásban a pénzt... az addigi baráti segítség forintosodott, az érdeklődők köre tágult... a baráti összejövetelek helyett, pénzes bulik lettek... ma már szinte minden héten...

A rosszindulattal (széthúzással) egyetértek... sajnos ez törvényszerű lett, mert az új szereplők részéről kissebb a "hátsó szándék nélküli" barátkozás... mindenki pénzt lát a másikban (pedig az USA autósok nagy része kispénzű autóbuzi)... ez kicsit szélsőséges, de remélem érted mire gondolok... nem jó dolog ez sem, meg az előítélet sem... de sok "pofon" után ez sajnos szinte törvényszerű... ilyen a világ... szvsz...
ezen segítenek a személyes ismerettségek... és erre nagyon sok példát tudok, hogy "feszült" viszonyok, hogy váltak pozítiv kapcsolattá...

biztos fogunk találkozni, ezt esetleg csak az limitálja, hogy a minden hétre jutó találkozókat erősen szelektálom...

most látom egyik korábbi időpont sem jó neked... de Komáromig még krúzolunk néhányat, szóval szerintem lesz alkalom a találkozásra...

Bingo The HalfGOD
Kabóca
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Bingo The HalfGOD » 2008.05.14 0:09

Kedves StangMan!
Úgy látom nem olvastad el, amit írtam, ezért ide másolom még egyszer a lényeget:

A lényeg:
DE! Ha TE, mint ADMIN azt írod, hogy én hülyének nézek valakit, az már nekem szól (főleg, hogy semmilyen háttér infód nincs)… Bár ez, ha normális társadalomban élnénk, Téged minősítene DE ez nem normális társadalom…
Ezért kérlek arra, hogy figyelj jobban, ha egy ilyen oldalt üzemeltetsz, akkor annak felelőssége is van! Az ilyen és ehhez hasonló írásokat neked kellene „moderálnod”! Sztem!

Nem várom, hogy levonj bármilyen következtetést…
Majd aki olvassa e sorokat, biztosan megteszi!
Akinek meg mégsem esik le semmi, arra úgysem lehet számítani ebben az országban!

TomiTomi
Admin
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: TomiTomi » 2008.05.14 8:50

Kép

@Bingo The HalfGOD: az Ellyd motorján mit tuningoltak? A belsején módosított a tuner valamit? Vagy a gyári 4,6oson van rajta a kompresszorod?

Bingo The HalfGOD
Kabóca
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Bingo The HalfGOD » 2008.05.14 23:50

TomiTomi:
Kapot új befecskendezőket : 39# Injectors

egy kis elektronika módosítást:

Kép

Meg a teljes kipufogórendszert:
Kép

Kép

Sztem a motorba bele nem piszkáltak különösebben 500Km-et mentek vele amig beállítgaták, de szenzációs lett!
A hangját hallottad! A fogyasztása nekem a megtett 3000 Km alatt 13,1 l/100Km volt átlagban! Pedig szinte csak városban használtam! Igy adtam el!
Nem tudom mit csináltak vele, vagy a kompreszor miatt jobb az öblítése, de az előző évbeni GT-m 3l -el többet fogyasztott az alap 4,6-os motorral!

TomiTomi
Admin
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: TomiTomi » 2008.05.15 6:39

Kompresszora mekkora töltést csinál? 12 psi körül?

13as fogyasztás tényleg nem rossz. Svájcban, agglomerációs közlekedésben nekem olyan 12-12,5 szokott fogyasztani, Pesten simán van 15.

Merre felé adtad el a kocsit? Remélem találkozunk majd valamikor még a kocsival és tulajával.

Bingo The HalfGOD
Kabóca
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Bingo The HalfGOD » 2008.05.17 23:35

Nem nagyon volt lehetőségem nézni az Órát mikor elszabadult a pokol, de igen, 12 körül mutatott...
Hát nem nagyon jár találkozókra az illető (nagyon elfoglalt), de igazi inyenc és nagyon fog vigyázni rá az biztos! Majd megpróbálom rábeszélni, hogy hozza mert, élőben nagyon látványos az biztos!

Válasz küldése