8. Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál, Komárom, 2009.8.7-9.

Rendszeres összejövetelek, alkalmi találkozók itthon és külföldön

Moderátorok: TomiTomi, StangMan

somi
Városi versenyző

Hozzászólás Szerző: somi » 2009.08.06 11:16

Jön valaki amerikai autóval szombaton EGYEDÜL, aki be is akar hajtani?

A belépő miatt kérdem..... Ha jól olvasom, ugye, akkor autónként 6000 forint, és ezzel 2 fő mehet be...tehát még fizethetnénk plusz két főre belépőt :roll:

StangMan
Admin

Hozzászólás Szerző: StangMan » 2009.08.06 12:52

sajnos részévtelem perpill még kétséges :(
-= '87 Ford Mustang GT =-

Enyém volt a -= Millenium Falcon =- is, de eladtam egy csávónak akinek volt egy bazi nagy, szőrös majma...
állítólag lenyomták vele a Birodalmat :sziapici:

szireta68
Kényelmesen krúzoló

Hozzászólás Szerző: szireta68 » 2009.08.06 20:08

somi írta:Jön valaki amerikai autóval szombaton EGYEDÜL, aki be is akar hajtani?

A belépő miatt kérdem..... Ha jól olvasom, ugye, akkor autónként 6000 forint, és ezzel 2 fő mehet be...tehát még fizethetnénk plusz két főre belépőt :roll:
mi megyünk, de pénteken 1-1 autó, plusz 1-1 sofőr felállásban

somi
Városi versenyző

Hozzászólás Szerző: somi » 2009.08.07 6:46

Lajos, kérdezzétek mán meg lécci, hogy kérhettek-e a kocsihoz a második főnek 1-1 karszalagot (mert csak szombaton jön)?

trafo2000
Kényelmesen krúzoló

Hozzászólás Szerző: trafo2000 » 2009.08.07 10:33

Vasmacskában lefoglalt apartman érdekel valakit?
Ugye a jól ismert okok miatt nem megyünk.

StangMan
Admin

Hozzászólás Szerző: StangMan » 2009.08.07 12:12

Hát sajnos eléggé világossá vált, hogy ki kell hagynom hosszú idő után először Komáromot...

Érezzétek jól magatokat... csinájjatok sok képet

Enyém volt a -= Millenium Falcon =- is, de eladtam egy csávónak akinek volt egy bazi nagy, szőrös majma...

szireta68
Kényelmesen krúzoló

Hozzászólás Szerző: szireta68 » 2009.08.09 12:00

megjöttünk, jó volt bőveben majd máskor, most egy szomorú hír a mai napról:

Halálos baleset történt a 10-es főúton
Neszmély és Süttő között.

Egy 32 éves táti férfi a Komáromban
szombaton megrendezett amerikai autós
találkozóról tartott hazafelé. A szlo-
vák rendszámú,amerikai gyártmányú autó-
jával előzni kezdett egy három autóból
álló konvojt. A sofőr manőver közben
vette észre a szemből érkező autót,meg-
próbált visszasorolni, ez azonban nem
sikerült,az autó megcsúszott, majd egy
fának csapódott.

A balesetben az autót vezető férfi éle-
tét vesztette, a kocsiban utazó 9 éves
kislányt és 10 éves fiút kórházba szál-
lították.
:banghead:

StangMan
Admin

Hozzászólás Szerző: StangMan » 2009.08.09 12:40

:nemszolok: hát baszki... döbbenet... sajnálom természetesen, de akkor is döbbenet... 2 gyerekkel hátúl nem vagánykodok... :roll:

StangMan
Admin

Hozzászólás Szerző: StangMan » 2009.08.09 12:47

http://www.kemma.hu/komarom-esztergom/k ... kal-250119

Egy Lincoln Mark VIII-assal volt... Ott a kommentekben a neve...
sajnálom...
... és még a menyasszonya is beírt... hát, durva :(

szireta68
Kényelmesen krúzoló

Hozzászólás Szerző: szireta68 » 2009.08.09 12:58

igen a Vényócon már láttam a linket, olvastam az írásokat, néztem a képeket a kocsiról, jó nagy ütést kaphatott... :(

doGmAI
Kényelmesen krúzoló

Hozzászólás Szerző: doGmAI » 2009.08.09 15:30

Épségben hazaértünk. Sajnálom, hogy ez is hozzá kell tenni.....

StangMan
Admin

Hozzászólás Szerző: StangMan » 2009.08.09 20:44

Ha vannak képeitek, amiket megosztanátok, akkor szóljatok, és adok címet, ahova fel tudjátok tolni...

somi
Városi versenyző

Hozzászólás Szerző: somi » 2009.08.09 21:51

Na, most miért nem tudok bejelentkezni erre a cicero izére? Gondoltam tolok képeket, hátha lehet belőle valamit mazsolázni.

Egyébként Komárom jó volt. Idén meglehetősen rövidnek tűnt az 1 napos ott tartózkodásunk, alig néhány ismerőssel sikerült beszélgetni, elrepült az idő nagyon. :( Vagy több lett az ismerős. :roll: Persze a törzsgárda jelen volt :D Papamaciék, Zsozsó és Márk, szireta és chrisék (mindhárom autóval :sapi: , legközelebb már tényleg megyek egy karikát a bördivel). Estefelé meglepetésképp befutott GLautó Laci is, meg is szakértették jól Zsozsó verdáját. Ezredes is ott volt valahol, de nem sikerült találkozni vele :(

Ami feltűnt erősen, hogy a szlovák mustang klub szép nagy állománnyal vonult ki, volt sátruk, meg minden, szóval belehúzhatnánk mi is jövőre :D Ámbár kérdéses, hogy hogyan fogunk elférni. 900 db matrica készült idén, a miénk szombat délben a 709-es volt, és aki délután jött, az már nem is kapott. Bajban lettünk volna, ha fel kell vernünk a rezidenciánkat ott :roll:

A kaja még mindig drága és állítólag nem túl jó, többen ásítottak színeset (ez a kifejezés nagyon tetszik, az egyik beszámolóból csórtam :D ), saját bevallásuk szerint persze nem a sok piától, hanem a kajától. :nemtom: Mi csak lángost ettünk, az jóvót, mert - okulva az előző évekből - vittünk kaját és piát, épp elég volt a belépőt perkálni, bár szireta jóvoltából azért spóroltunk kicsit :P

A póni tök jól megy, bár hazafelé már kezdett kikristályosodni, hogy valószínűleg a kormányszervó csapágya nem bírja az új szíjfeszítőt, ezt odafelé még leginkább a szerteszét csapkodott ismeretlen eredetű olaj jelezte, hazafelé viszont egyre erősödő zzzzűűűűűűű hangok is jöttek már belőle :? Persze ez csak házi diagnózis, majd meg lesz szakértve jól.

Na, pár kép. A mieinkről ügyesen nem készült egyetlen fotónk se :bat:

Kép

Kép

Kép

doGmAI
Kényelmesen krúzoló

Hozzászólás Szerző: doGmAI » 2009.08.09 22:14

Volt egy új Camaro is. Sikerült is rájönnöm, hogy mi a GM új eladási taktikája:

A GM úgy döntött, hogy a Camaro-k mind a négy sarkára egy-egy Ford tulaj fejét tűzik, ezzel - meglehetősen erőszakosan - kívánják növelni piaci részesedésüket:

(Bocsánat a buta viccért)

Kép

Silver Ghia
Kényelmesen krúzoló

Hozzászólás Szerző: Silver Ghia » 2009.08.10 19:54

Találkozó jó volt, bár csak szombaton voltunk lent off autóval.
A szlovák hegemonia nekünk is feltűnt, eléggé keményen nyomják a témát.
Bár szombat késő délutánra már csak két autójuk maradt.
Kaja ügyben nem tudok nyilatkozni, Mi már sokadik éve mindíg átmegyünk a Szlovák oldalra tápolni. doGmAI kolléga megíjesztett a 700 ft korsó sör árral, így felkészülve érkeztünk, vittünk mindenféle iható dolgot magunkkal.
A Tusnádfürdői kürtőskalács viszont isteni finom volt, a nejem, aki kürtősből általában kettőt legyűr egymásután most csak eggyel boldogult, akkora volt.
Volt sok szép vas, de nekem már kezd egy kicsit túlnőni a kezelhető méreten a találkozó! Ne legyen igazam, de előbb-utóbb sajátmagát fogja megfojtani a rendezvény! Az utóbbi években nagyon megváltozott az amerikai autós társadalom és sajnos nem jó irányban. Mostanság sok lett a hatalmas arcú übergiga majom, aki azt gondolja magáról, hogy az Ő autója akkora király, hogy mindenki más csak három lépés távolságból és roppant alázattal szemlélheti azt. Régen elképzelhetetlen lett volna, hogy az út szélén felnyitott motorházteővel álló amerikai autó mellett megállás nélkül húzzon el egy másik. Lehet csak Én öregszem, de egyre nehezebben viselem a részegen autózó, az emberek közt gumit füstölő droidokat! Mondjuk az, hogy leülhetek a barátaimmal egy hideg sörrel a kocsi árnyékába beszélgetni azért feledteti a fentebbi dolgokat. Bár ezért nem biztos hogy érdemes Komáromba menni!
Megállapítom, hogy a Mustang II egy kihalófélben lévő állatfajta, az egész találkozón csak 2 db volt belőle! Lassan már Dunát lehet rekeszteni az első szériásokkal, meg a FOX-okkal, úgyhogy most ismét ihletet kaptam, hogy összelapátoljam az enyémet is! :)

Az osztrák rendszámú Mustang II-n olyan sufni megoldások voltak, hogy bármelyik hazai aranykezű iparos sírva könyörgött volna a receptért!
doGmAI kollégával nem győztük kapkodni a fejünket.
:shock:

Végezetül a hosszúra nyúlt esszé után összefoglalva, eddig mind a nyolc Komáromon résztvettem, de hogy elmegyek-e a kilencedikre is, még nem tudom!

Képet is tennék fel, de jelenleg a postimage nem elérhető!

Válasz küldése