Hagyd Stang! A merev tengely sz@r, a fék gyenge a motor pedig megeszi önmagát. Evvan.
Szerintem ez olyan mint a parasztnak csokit adni. Minek is, mikor a celofánnal elvan.
Moderátorok: TomiTomi, StangMan
De miért nem széria Mustang GT-vel mentek? Tudtommal Saleen cseréli a fékeket. És tuningolja a motort. Vagy mégis ez a csoki és nektek elég a celofán?!StangMan írta:pont múltkor láttam egy 89es Saleent a 175mph-s kategóriában... khm... az 175 mph-s átlagsebességet jelent, nem pályán, lezárt úton.
Nem gyenge...
Aha, tuning nélkül csak 174-et megy.TomiTomi írta:De miért nem széria Mustang GT-vel mentek? Tudtommal Saleen cseréli a fékeket. És tuningolja a motort. Vagy mégis ez a csoki és nektek elég a celofán?!StangMan írta:pont múltkor láttam egy 89es Saleent a 175mph-s kategóriában... khm... az 175 mph-s átlagsebességet jelent, nem pályán, lezárt úton.
Nem gyenge...
Én technikai oldalról közelítettem meg a dolgot, te a saját elméleted felől.TomiTomi írta:És az Te vagy, nem?![]()
Figyelj, szeretem az autómat, de egy pillanatig nem képzeltem, hogy a világ legjobb sportkocsiját veszem. Ez egy krúzolásra való autó, amivel jókat lehet gyorsulni és igen dögös. De nem sportkocsi. Voltam Proschékkal egy versenypályán és nem egy kategória kettő. (Az áruk sem, természetesen.)
Most ezt neked nem kell elfogadnod, de sajna (?) ez akkor is így van.
S ettől az 1,4-es golfokat továbbra is simán le fogod előzni bármely krúzunkon.
Honnan tudod, hogy mit hiszek? Hol írtam olyat amiből ez jött le? Tudom mit tud egy hűtött tárcsa és azt is, hogy egy dob mit tud.TomiTomi írta:A Te technikai adataid prospetus adatok. Azt hiszed, hogy egy hütött féktárcsa automatikusan jó és sosem lankadó fékerőt biztosít. Sajna nekem már elég sok, ezzel ellentétes tapasztalatom van.
A Foxod meg az S197esem is jó kis autó, amíg úgy használjuk, amire való. Egy kis burnölés, gyorsulgatás meg sem kottyan nekik. De ha 120 és 240 között fékézgetsz és gyorsulsz, mert egy közepes forgalmú német autópályán nyomulsz rendesen, azt nem fogja órákig bírni. Gyorsulásnál kiforgatott sebesség fokozatokra gondolok és fékezésnél is rendes fékhasználatra. Az így használt autók mennek tönkre, ezeknek hullámosodnak a féktárcsáik.
Nem vettem annak, csak amikor beírtam, hogy ez nem lehet gyári probléma akkor, lerendezted egy lehettel, majd felállítottad az elméleted és azt szajkóztad, egyre hevesebben.TomiTomi írta:Figyelj, Bandit, az egyetlen állításom az, hogy a széria fékek gyors közlekedéshez alulméretezettek a GT-n. És lehet, hogy a gyertyák is a határon vannak. Ezt Te valamiért személyes sértésnek veszed.
Pedig ebből csak annyi következik, hogyha így akarod használni a gépet, akkor hozzá kell nyúlni az autóhoz. És természetesen használhatsz jobb amerikai alkatrészt is. (Bár a GT500-as is Brembo fékeket kapott gyárilag.)
Most kaptam választ a PÜmre a másik fórumban. És ahogy sejtettük, normál benzinnel jár. Egyszer még régebben kiszmoltam, hogy a 87 USA oktán kereken 91,5 európai. A normal pedig 91es. Szal a kopogásállóság igencsak a határon van. Nos, ha ezután kinyomja az ember a gép lekét a német autópályán, akkor azért annyira nem csodálkozom...