Ha már így kérded...Bandit írta:Meee' hülye vagyok, mi!?
Bandit írta:Gyári hiba, mi!?
Egy átlag mai autó vissza veszi a gyújtást, ha kopog a motor. Van ilyen a Mustangban? Vagy abból indultak ki, hogy 87 USA oktánnál nincs rosszabb benzin?
Moderátorok: TomiTomi, StangMan
OK, elismerem. De azért a helyedben én sem dőlnék hátra nyugodtan, bízva az eszemben.TomiTomi írta:Ha már így kérded...Bandit írta:Meee' hülye vagyok, mi!?![]()
TomiTomi írta:Bandit írta:Gyári hiba, mi!?
Egy átlag mai autó vissza veszi a gyújtást, ha kopog a motor. Van ilyen a Mustangban? Vagy abból indultak ki, hogy 87 USA oktánnál nincs rosszabb benzin?
És gondolod az intervallum úgy van megadva, hogy az előírt oktánszámnál rosszabb nem lehet? Ez egy elég érdekes beállítás lenne... Ilyen beállítás mellett megspórolhatod a kopogásérzékelőt, hisz jobb oktánszám senkinek sem fáj.Bandit írta:Ja, visszaveszi és rá is adja. A Mustang is. Ezért van benn knock sensor (kopogás érzékelő). De csak -tól -ig tudja szabályozni.
Jaja, csak ne felejtsd el, hogy itt jön képbe az egyáltalán nem optimális használat! Amíg boltba járkálsz vele szép nyugodtan, addig kompenzál az elektronika. De föl és alá parkettán száguldozni az Autobahn-on már más tészta.TomiTomi írta:És gondolod az intervallum úgy van megadva, hogy az előírt oktánszámnál rosszabb nem lehet? Ez egy elég érdekes beállítás lenne... Ilyen beállítás mellett megspórolhatod a kopogásérzékelőt, hisz jobb oktánszám senkinek sem fáj.Bandit írta:Ja, visszaveszi és rá is adja. A Mustang is. Ezért van benn knock sensor (kopogás érzékelő). De csak -tól -ig tudja szabályozni.
Normálisan az optimális oktánszámot adják meg. Egy modern autó motorelektronikája tud igazodni, egy bizonyos határon belül, rosszabb naftához is.
Ebben van valami, de igazából az amcsiknál odafigyelnek az üzemanyag minőségére. Ha azt mondják 95 kell akkor még a legkiválóbb 91-es is kevés.LeMans67 írta:Szerintem meg itt jön be hogy milyen a benzin minősége. Németeknél elmész 91-el is szerintem és nem fogod érezni a gondot, ahogy mész "keleti" benzines részekre, lásd kelet Eu vagy dél Eu, jobb ha 95-öt nyomsz a gépbe...
Erre vannak remek méréseim, pályán hajtva német olcsó lével kevesebbet evett a gép, mint itthon 95-el. Az eltérés pedig nem kevés, mert 130-135 helyett 160-180 volt hosszútávon.
A lényeg, hogy gondolom a Portugáloknál sem tuti a benzin minősége, mint felénk sem...(volt már itthon olyan is, hogy egyik kútnál tankolás után nem akart komoly hegynek felmenni Oudi anno, pedig az 91 volt gyárilag, igaz ebben az esetben 95 ment bele - de itthon nem bírta a 91-et...)
Szerintem 95 kell. De mind1. Azok után, hogy spórolt benzinen, szerintem lesz ott más is ami előidézte.TomiTomi írta:A Mustang GT-be 91,5 európai oktános benzin kell. Ehelyett tankolt a srác 91est. Továbbra is azt állítom, hogy ennyit a motorelektrónikának ellensúlyoznia kéne. Bandit nem győztél meg.
Neked. Nekem 91-et USA oktánt. De mind1.TomiTomi írta:Ezek azok a tények, amikre mindig hivatkozol?!Bandit írta:Szerintem 95 kell.87 USA oktánt ír elő a gyártó.
Ugye tudod még, hogy az S197-es Muzstang-ok fórumában vitatkozol? És a tied fox... Ezért műszakilag nem teljesen egyformák.Bandit írta:Neked. Nekem 91-et USA oktánt. De mind1.TomiTomi írta:Ezek azok a tények, amikre mindig hivatkozol?!Bandit írta:Szerintem 95 kell.87 USA oktánt ír elő a gyártó.
OK, de én azért írtam az enyémet, mert azt gondoltam, hogy tied is. Mi f@szt magyarázkodok???TomiTomi írta:Ugye tudod még, hogy az S197-es Muzstang-ok fórumában vitatkozol? És a tied fox... Ezért műszakilag nem teljesen egyformák.Bandit írta:Neked. Nekem 91-et USA oktánt. De mind1.TomiTomi írta: Ezek azok a tények, amikre mindig hivatkozol?!87 USA oktánt ír elő a gyártó.
Amúgy pont azt gondolom, hogy üzletpolitikai megfontolásból írják rá a 87 oktán, hisz úgy sem lehet sehol tartósan gyorsan menni vele azokban az országokban, ahol hivatalosan árulják.