Khm, nem szeretnék beleszólni, de igazából szerintem nincsenek egy kategóriában:
1! Nem szép dolog 2006-os modelleket 2007-essel összehasonlítani...Ez most mindentől függetlenűl, bár így kicsit jobb a dolog, mert igazából nem egy kategória a három autó (egyik sem az a másikokhoz képest

).
A Viper egy luxus kinézetű, de igazából állítólag kényelmetlen csúcs sportautó. Nem mindennapi használatra, hanem hétvégi kivagyok én stílusra. Minden a pályán letolok mindnekit elvért készült, hogy ő legyen akit először

.
A Z06 erősen Viperre hasonlító kinézetű, de inkább utcai használatra épített "játék". Nagyon jó útfekvéssel, ezt még az itthon, hozzá nem értő tesztelők is erlismerték. (a régi besorolás a '60-as évekből: Corvette: luxus sport autó - a Mustang pony car, szerintem ez még mindig igaz). Így megint nem összeillőek. A Viper pedig csúcs kategóriás, amihes Saleen, Ford GT lenne illeszthető szerintem. Ettől függetlenül nekem sosem jött be a Corvette. Nagyon szép elismerem, a régi változatok főleg, de számomra használhatatlan autó. A régiek: jó esetben nagy motor, két ülés és kész. Rámolni semmit, utazni tényleg csak hitel kártyával lehet. Tehát számomra kirakat autó. Ha kirakatautó, akkor számomra Aston Martin V8.

Ráadásul annak van csomagtere 4 ülése. Azt sem fogja az ebmer csak nyaraláshoz, túrákhoz használni, nem városi autó (itt teszek egy kis megjegyzés: azért tettem be a Ford-os fórumra képet, hogy hát ha észre veszi más is: ha az autó formáját, lámpáit nézi valaki, akkor erősen Mustangos jegyek vannak rajta szvsz).
Nagyon szép a Mustang! A legklasszikusabb forma. Jól eltalált karakter. Nekem a három közül külsőre ő tetszik a legjobban Inkább utcára épített, akár napi, de drága autó. Más elvárásoknak felel meg, ezért nem jó az összehasonlítás... (aki ebben az árkategóriában vásárol az szerintem már nem azt nézi, hogy mennyit spórol, hanem hogy jól nézzen ki és jól menjen... Itt pedig már drága az ottani árszinten napi gurulgatós autónak, de nem annyira durva sport autó, mint a másik kettő. A Corvette csak Corvette (név, fogalom, aki azt szereti...) a Viper még nagyobb fogalom, így ebben a leosztásban a Mustang nagyon jó helyezést ért el a tesztben szerintem. Nem voltak elfogultak a tesztelők!
Ettől függetlenűl nekem nagyon tetszik az első, fehér kék csíkokkal változat. Ráadásul az árában is sokkal racionálisabb a másik kettőhöz képest, mert GM árairól eszembe jut a klasszikus régi bohózata Márkusnak: Mi kerül ebben ennyibe? (jó tudom a név és a hihetetlen menetteljesítmény, amit nyújtanak).
A Mustang az első képen nagyon erősen hsonlit karakterében az Aussie XC Cobrára, ami szerintem egy jól eltalált erőgép volt. A piros fehér csíkos nekem kicsit Matchbox-os hangulatot ad. Nagyon műanyagos lesz tőle az autó...