Motortúlméret
Moderátorok: TomiTomi, StangMan
-
Jona's garage
- Úrvezető
-
Jona's garage
- Úrvezető
- somi
- Városi versenyző
Jona, ha van egy kérdésed, amire nem válaszol senki, az nyilván azért történik úgy, mert a kérdésedet olvasók nem tudják a választ. Azért ne keverd már össze ezt a fórumot egy szakértő-szaktanácsadó-szervizszolgáltató oldallal.
Kevesen vannak itt (talán senki), aki hivatásszerűen foglalkozik amerikai autók javításával, tuningolásával.
Van, aki szervizbe viszi, van, aki otthon próbálja berhelgetni, könyvekből, amerikai oldalakról gyűjtve az információkat.
Nézd el nekünk, kérlek, hogy nem vagyunk szakemberek. Én például könyvelő vagyok
- somi
- Városi versenyző
Na de Chromlo, nyilván a technikai dolgokhoz értőknek kéne a technikai dolgokról írni, és nem kimaradni, mert nem ír senki technikai dolgokról. Te például azon kevesek egyike vagy, aki akár napi szinten találkozhat különböző technikai problémákkal, és képes is vagy ezeket megoldani. Nem kötelező közkinccsé tenni a vacakolásokat - talán azt gondolod, nem is érdekelnek senkit - de szerintem nagyon jó lenne. Meg pölö Bandit is biztosan tudna írni egy-két "mit is próbáltam megjavítani mostanában, és hogy sikerült" szösszenetet.Chromlo írta:Szerintem ez is csak azt bizonyitja, hogy nem sok érdemi dologról beszélgetnek a forumozok. Talán ezért maradnak ki azok akiket az autózás "technikásabb"oldala érdekel.
sorry
A technikásabb érdeklődésűek hiába várják, hogy a hozzá nem értők - mint például főleg én - "érdemi dolgokról" beszélgessenek, nem? Én majd hű-zök, meg wow-ozok, és gyűjtöm az infókat
Ki van itt köztünk, aki Jonagarázsa kérdésére válaszolni tudott volna? És ha van itt olyan, akkor miért nem tette? És ha nem tette, mert nem volt hozzá kedve, vagy nem volt rá ideje, akkor ez ok arra, hogy nem kifejezetten kedves stílusban köszönje ezt meg? Tény és való, hogy egy vállvonogatásra sem tellett senkitől, hogy legalább azt lássa, nem szellemekkel fórumozik.
ehhh...Chromlo írta:Szerintem ez is csak azt bizonyitja, hogy nem sok érdemi dologról beszélgetnek a forumozok. Talán ezért maradnak ki azok akiket az autózás "technikásabb"oldala érdekel.
ezen csak nevetni tudok... ezért nem veszema HotRodot sem... az átlag embernek, akinek otthon csak alap dolgok elvégézére van lehetősége az csak unalmas mambo-jumbo...
én mindig örülök, ha valaki komolyabban bele tud fog vmi építésbe, tuningba, berhelésbe... DE...
sokaknak vagy nincs rá manijuk, vagy nincs rá helyük és a lehetőségekhez képest mégis nagyon is tájékozottak, és fontos infókat tudnak megosztani másokkal...
ha mondjuk mindenkinek annyi pénze, ideje, helye és lehetősége lenne mint amennyit szeretne, akkor full tech dolgokról menne folyamatosan a csevej...
ha mondjuk akik kenik-vágják a témát, kérdésekre nem azt mondanák, hogy szakmai titok, mert ebből élnek...
ha nem kéne akár hónapokat várni alkatrészekre...
vannak tényezők, amik nem ösztönzik arra az embert, hogy naphosszat az autóbaborulva tegyen-vegyen...
nekem is utána kellett volna néznem a neten, ha ki akartam volna számolni, hogy a 0.060-as túlmeret mennyi növekedesét eredményez...
DE utána megosztom a töbiekkel, és nem ilyen módon szólok be...
szvsz...
néha csak értetlen fejjel bámulok... na ja, de engem kiskoromban NDK-s dömperen húzott a keresztapám...
-= '87 Ford Mustang GT =-
Enyém volt a -= Millenium Falcon =- is, de eladtam egy csávónak akinek volt egy bazi nagy, szőrös majma...
állítólag lenyomták vele a Birodalmat :sziapici:
Enyém volt a -= Millenium Falcon =- is, de eladtam egy csávónak akinek volt egy bazi nagy, szőrös majma...
- Chromlo
- Kényelmesen krúzoló
StangMan írta: nekem is utána kellett volna néznem a neten, ha ki akartam volna számolni, hogy a 0.060-as túlmeret mennyi növekedesét eredményez...
DE utána megosztom a töbiekkel, és nem ilyen módon szólok be...
Nem akarok senkit leszolni, de két külömböző méretű henger kiszámítása, és kivonása egymásból... Utánnanézek a neten... Halló.
Lehet hogy én vagyok a paraszt, de legalább azt a kis eszemet használom ami van...
Én arrol beszélek, hogy ha valóban egy nívos forumozó kört szeretnénk, vagy szeretnétek kialakítani, lehet nem kéne belemenni olyan témákba, hogy lemossam e a kocsit hétvégén, vagy sem. Meg hogy bibibiii az enyém fél lityivel kevesebbet eszik 600 km-en.
Azért jöttem közétek, mert azt hittem ez egy bulis hely lesz, de a néhány Fordos bulitol eltekintve elég kihalt a hely. Ezt valószínüleg ti is észreveszitek, akik naponta olvassátok a forumot.
Én szívesen segítek embereknek, de nem fogok egy váltókivételt levezetni a neten. akárki felhiv, átjön, kérdez... segitek.
Vagy beszélgessünk a tervekről.
- Te mit akarsz csinálni az autóbbal, mert én szeretném kicserélni a stabilrudszilenteket, mert biceboca kenyarba.
- Tényleg, én meg rendelek bele egy T56-os váltot, tűgörgőkibővitéseset mert az a fasza, meg függetlenhátsóhidat 11000$ ért meg 40kg festéket meg szorogitt az nem kell majd.
Ezzel arra akarok rámutani, hogy lehetne érdemi bolgokról beszélni.
Lehet észre kéne venni, hogy az a pár "jobb" arc aki netán tanulni lehetne, idevetődik, és beleolvas ebbe a sok FA...-ba, az többé nem fog a forum közelébe se jönni.
Miért...?
Szerinted hányan tudják itten, hogy mekkora a 302es motor dugójának az átmérője? Ebből adódóan a 60as túlméret sincs meg fejből... szerintem is rohadjon meg mindenki aki ezt nem vágja rögtön....Chromlo írta:Nem akarok senkit leszolni, de két külömböző méretű henger kiszámítása, és kivonása egymásból... Utánnanézek a neten... Halló. Lehet hogy én vagyok a paraszt, de legalább azt a kis eszemet használom ami van...
Az alapvető matematikával itt senkinek sincs szerintem gondja... gondolom... de ha lenne, akkor majd mindenképpen hozzád fordulunk...
De ha már itt tartunk, akkor miért kell ilyen kérdést feltenni, hisz csak alapvető matematika...
öhöm értem... sajnálom, hogy csak az idődet pazarlod itt... komolyan... ha egy olyan fórumot szeretnék ahol USA Fordosok vannak, projectelnek folyamatosan és pörög a technika, akkor kb. 10en lennének benne... az országból... és közölük 4 nem árulna el semmit, mert hogy abból él és titok.Chromlo írta:Én arrol beszélek, hogy ha valóban egy nívos forumozó kört szeretnénk, vagy szeretnétek kialakítani, lehet nem kéne belemenni olyan témákba, hogy lemossam e a kocsit hétvégén, vagy sem. Meg hogy bibibiii az enyém fél lityivel kevesebbet eszik 600 km-en.
Szerintem nem nívós fórumózó kört szeretnénk... egy baráti kört, akik ha találkoznak jól érzik magukat egymás társaságában, van közös témájuk, és itt van egy játszóterük, ahol megoszthatják egymással a gondolataikat.
130 regisztrált tag ennyire képes (az USA Ford halmaz eléggé leszűkiti az olvasók körét), főleg ha ebből aktív csak 10-15 ember... részemről ezzel semmi bajom.
Ha nagyon technika érdekel, akkor meg elugrok a Corral-ra... mert ennyi eszem van... halló...
De többek nevében is elnézést kérek, mert esetleg:
- nem kell projectelni az autóját,
- nem teheti meg,
- amit megtehet, azt éveken keresztül kell kiviteleznie...
így a pörgés kimarad az életéből...
No komment... Én szerintem itt lenne 1-2 nagyon boldog ember, ha lenne lehetősége anyagilag, helyileg miből és hol projectelni... amíg ez nincs, csak nyavalyogni lehet, hogy a ló....ért nem pörgetik ezek a szerencsétlenek a technikai részt.
Amíg nincs mani, csak az álmodozás marad, hogy mit tenne vagy nem tenne az ember... ez már nekem kellemetlen... nem is értelek...
Azzal meg semmi baj nincsen, ha lekopnak az emberek, az maradjon akinek ez megfelelő...
Asszem nem azt terveztük, hogy 20000 regisztrált tag legyen, napi 50ezer látogató és havi 500ezer jöjjön be reklámokból...
Tudod mit nem értek, az utóbbi időben több észak-amerikai fórumot is olvasok, nagyokat, kicsiket... több olyanra is vissza-visszanézek, ami kb. annyira pörgő, mint ez a fórum... fura módon odaát nincs senkinek lelki bánata, ha csak egy közösség épül és nem egy nyilvános virtuális szervíz... viszont jónak tűnnek a társaságok...
Részemről nekem az fontosabb volt, hogy karácsony előtt találkoztunk vagy 20-25en és jót dumáltunk... ha lenne pénzem és garázsom, akkor azon felül amiről el tudok amúgy beszélgetni Fordos témában vagy nem Fordosban ezekkel az emberekkel, további (esetleg jóval olajosabb) technikával is tudnám bővíteni...
Szerintem az összes ruppótlan kövesse meg Chromlot a gyenge technikai felhozatal miatt... Én megteszem... sajnálom Chromlo, hogy idecsábítottunk...
Nem akarok belemerülni ebbe a dologba, de tennék pár megjegyzést:
Stang, te néha személyes harcnak veszed a hozzászólást és kissé megsértődsz. Sajnos szerintem IS
Chromlonak igaza van: ha megnézed, sajnos az összes olyan, aki szakmailag erős lassan eltünt a fórumról. Nem igazán vették jól amikor póénkodtak a technikai topicokban...
Én azt hiszem első sorban a klub fórumok technikai részekről szólnak, ahol tényleg azzal kellene foglalkozni. Van szinte mindenhol olyan topic is ami a humorról az egymás közötti csevegésről szól. Nos ott kelelen humorizálni.
Chromlo is magának, kevés pénzből építgeti a gépét, mint ahogy az itt lévők nagy része (igazából ez is lényegtelen. Nem az anyagi dolgok a fontosak, hanem a megvalósítások). Ennek ellenére szépen halad, igaz rengeteg ideje megy rá. Én örülök, ha itt van és válaszol a hozzászólásokra. Általában SZAKMAI jellegű megnyílvánulásai vannak, bár azért olvastam már tőle is humort...
(jó én láttam hozzá az arcát is magam elött - van egy jellegzetes humorhoz tartozó nézése - ettől még jobban élveztem a poénját)
Ne sértődés inkább öröm legyen a kritikus megnyilvánulás után. Igen, elmondta mit gondol rossznak...talán változtassunk rajta...
Most pedig mindkettő kijöhet a sarokból
Stang, te néha személyes harcnak veszed a hozzászólást és kissé megsértődsz. Sajnos szerintem IS
Én azt hiszem első sorban a klub fórumok technikai részekről szólnak, ahol tényleg azzal kellene foglalkozni. Van szinte mindenhol olyan topic is ami a humorról az egymás közötti csevegésről szól. Nos ott kelelen humorizálni.
Chromlo is magának, kevés pénzből építgeti a gépét, mint ahogy az itt lévők nagy része (igazából ez is lényegtelen. Nem az anyagi dolgok a fontosak, hanem a megvalósítások). Ennek ellenére szépen halad, igaz rengeteg ideje megy rá. Én örülök, ha itt van és válaszol a hozzászólásokra. Általában SZAKMAI jellegű megnyílvánulásai vannak, bár azért olvastam már tőle is humort...
Ne sértődés inkább öröm legyen a kritikus megnyilvánulás után. Igen, elmondta mit gondol rossznak...talán változtassunk rajta...
Most pedig mindkettő kijöhet a sarokból
Egyet értek... kritika kell... DE...
bármiféle mókoláshoz pénz és hely kell... ha valamelyik nincs, akkor lehet puffogni, hogy nincs projectelés...
sőt egy project évekig is elhúzódhat, akkor meg végképp nincs napi jellegű technikai információ...
szerintem be kell látni, hogy azon a két magyar fórumon amit látogatok, a résztvevők nagy része nem maga projectel, egy kisebbik részének lehetősége van nem túl látványos, vagy komplikált projektekre... minimális az a néhány ember, aki komolyan és maga projektel, vagy pedig hivatalosan űzi ezt...
megkérdezlek akkor téged Lömi, hogy V8Cars-os tapasztalatod ismeretében, arányaiban véve (hogy itt van 130 tag, ott meg 3500) több off dolgot látsz-e... szerintem nem... a nagy számok törvénye alapján, ott több techikai dolgot fogsz látni, ez magától értetődő...
engem a stílus húzott fel... nem hülyék vagyunk itt, még ha nem is vettem le a lakótelepi parkolóban 4szer egymás után a váltót, csak azért mert...
én értem, hogy kevés a technikai megnyilvánulás... de ez egy közösség fóruma... a közösség irányítja a tartalmat, ha nincs projectelés, akkor nincs róla szó sem... mondjuk fel ledhet bérelni egy autószerelőt, aki napról napra elmond egy autós anekdótát
ha valami nem tetszik, vagy nem olyan infó van, ami engem érdekel, nem megyek oda... hót egyszerű...
nem értem... végignézve az eddigieket, és elég sok hjasznos dolgot találtam... nem kell, hogy minden mindenkit érdekeljen, de egy kezdő USA Fordos pontosan jó helyen jár itt... aki 1000lovas drag gépet akar építeni, elmegy TTamásokhoz egy 3hetes táborozásra...
komolyan... nem értem... ahhoz, hogy a 60as túlméretből adódó lökettérfogatot ki lehessen számolni nem elég szorozni és osztani tudni, azt is tudni kell mit mivel... ha valaki nem tudja fejből nálam az nem rosszpont...
utána lehülyézni mindenkit, majd azt mondani, hogy azért nem járok ide lúzerek, mert semmi technika nem olvasható, és még ki sem tudjátok számolni, ez már igen... és értetlenül állok majd felhúzom magam, mert nemcsak kötekedésnek tűnik hanem az is...
"Szerintem ez is csak azt bizonyitja, hogy nem sok érdemi dologról beszélgetnek a forumozok. Talán ezért maradnak ki azok akiket az autózás "technikásabb"oldala érdekel. "
Ez az én olvasatomban azt jelenti: Nerm hittem volna, hogy ez a fórum ilyen szar lesz. Nyomi lúzerek, akiknek fingjuk sincs semmiről...
Inkább majd fórumozok magammal és a saját legjobb barátom leszek.
Szóval nem értem... de nem baj, állítólag neopirmitív vagyok és sok mindent nem értek...
bármiféle mókoláshoz pénz és hely kell... ha valamelyik nincs, akkor lehet puffogni, hogy nincs projectelés...
sőt egy project évekig is elhúzódhat, akkor meg végképp nincs napi jellegű technikai információ...
szerintem be kell látni, hogy azon a két magyar fórumon amit látogatok, a résztvevők nagy része nem maga projectel, egy kisebbik részének lehetősége van nem túl látványos, vagy komplikált projektekre... minimális az a néhány ember, aki komolyan és maga projektel, vagy pedig hivatalosan űzi ezt...
megkérdezlek akkor téged Lömi, hogy V8Cars-os tapasztalatod ismeretében, arányaiban véve (hogy itt van 130 tag, ott meg 3500) több off dolgot látsz-e... szerintem nem... a nagy számok törvénye alapján, ott több techikai dolgot fogsz látni, ez magától értetődő...
engem a stílus húzott fel... nem hülyék vagyunk itt, még ha nem is vettem le a lakótelepi parkolóban 4szer egymás után a váltót, csak azért mert...
én értem, hogy kevés a technikai megnyilvánulás... de ez egy közösség fóruma... a közösség irányítja a tartalmat, ha nincs projectelés, akkor nincs róla szó sem... mondjuk fel ledhet bérelni egy autószerelőt, aki napról napra elmond egy autós anekdótát
ha valami nem tetszik, vagy nem olyan infó van, ami engem érdekel, nem megyek oda... hót egyszerű...
nem értem... végignézve az eddigieket, és elég sok hjasznos dolgot találtam... nem kell, hogy minden mindenkit érdekeljen, de egy kezdő USA Fordos pontosan jó helyen jár itt... aki 1000lovas drag gépet akar építeni, elmegy TTamásokhoz egy 3hetes táborozásra...
komolyan... nem értem... ahhoz, hogy a 60as túlméretből adódó lökettérfogatot ki lehessen számolni nem elég szorozni és osztani tudni, azt is tudni kell mit mivel... ha valaki nem tudja fejből nálam az nem rosszpont...
utána lehülyézni mindenkit, majd azt mondani, hogy azért nem járok ide lúzerek, mert semmi technika nem olvasható, és még ki sem tudjátok számolni, ez már igen... és értetlenül állok majd felhúzom magam, mert nemcsak kötekedésnek tűnik hanem az is...
"Szerintem ez is csak azt bizonyitja, hogy nem sok érdemi dologról beszélgetnek a forumozok. Talán ezért maradnak ki azok akiket az autózás "technikásabb"oldala érdekel. "
Ez az én olvasatomban azt jelenti: Nerm hittem volna, hogy ez a fórum ilyen szar lesz. Nyomi lúzerek, akiknek fingjuk sincs semmiről...
Inkább majd fórumozok magammal és a saját legjobb barátom leszek.
Szóval nem értem... de nem baj, állítólag neopirmitív vagyok és sok mindent nem értek...
köszönöm szépen... trafot én technikai kérdésben beszámítható embernek tartom, mégsem tudta volna kapásból levésni, hogy mennyi az annyi... viszont kreatívan használta volna az internetet, hogy meg tudja az infót... esetleg utána meg is osztja a többiekkel...trafo2000 írta:Egyébként a neten ki lehet számolni,én is megtettem volna.
de különben kb. 10percet töltöttem a neten, hogy megtudjam hogyan kell kiszámolni...
((Furat x Furat) / 4) X pi X Löket X Hengerek száma
a 302-es esetében ez ((4.004 x 4.004) / 4) x 3.14) x 3.0028 x 8, azaz ~302 köbincs
0.060-as túlmérettel ez
((4.064 x 4.064) / 4) x 3.14) x 3.0028 x 8, azaz ~311 köbincs, vagyis kb. 5096 köbcenti
mondjuk mivel Chromlo tud számolni, azért beírhatta volna ide az eredményt, mit annyian vártunk...
No mindegy...
((Furat x Furat) / 4) X pi X Löket X Hengerek száma
a 302-es esetében ez ((4.004 x 4.004) / 4) x 3.14) x 3.0028 x 8, azaz ~302 köbincs
0.060-as túlmérettel ez
((4.064 x 4.064) / 4) x 3.14) x 3.0028 x 8, azaz ~311 köbincs, vagyis kb. 5096 köbcenti
mondjuk mivel Chromlo tud számolni, azért beírhatta volna ide az eredményt, mit annyian vártunk...
No mindegy...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára StangMan 2009.01.14 23:09-kor.