2008-2009 Ford Shelby GT500KR "King of the Road"

Moderátorok: TomiTomi, StangMan

StangMan
Admin

2008-2009 Ford Shelby GT500KR "King of the Road"

Hozzászólás Szerző: StangMan » 2007.08.06 10:07

Ismét a 60as évek végén érezheti magát az ember... Úgy látszik az SVT megszüntetésével, Carroll Shelby ismét a Ford hasznára válik...

2008-ban a Shelby GT500 40dik évfordulójára, újra megjelenik a sokak által áhított KR a Shelby autókon...

Kép

King of the Road... Carroll Shelby ezzel fricskázta meg keményen a GM-et '68-ban ( itt lehet elolvasni ), és ha a szándék nem is azonos, de 2008-ban ismét a betont tiporja :stang: az "Utak királya".

A 40éves évfordulóra a Shelby GT500 kezelésbe vett, limitált darabszámú változata fogja a KR rövidítést viselni.

Kép

Igaz nem ide terveztem ezt a leírást (hanem részletesebben, a készülő magazin részbe), de TomiTomi mefenyegetett, ha nem írok legalább vmit, akkor a szokásos módján "összecsap" róla ezt-azt... :gonosz:

1000 db gördül majd ki ebből a csodából Shelby-ék Las Vegas-i üzeméből.

Kép

Mindent megdolgoznak rajta amit lehet. A sokak által kritizált, nem túl sportos (ez mondjuk faszság, de tény, hogy a Z06-tal vagy a Viperrel szemben alulmarad a versenypályán) futómű, a motor és a belső tér is.

A futóművel az ismert tuningmegoldásokat ejtik meg: ültetés, keményebb rugók és gátlók, vastagabb kanyarstabilizátorok, toronymerevítés.
A fékek változatlanok maradnak, de a menetszelet a fékekhez vezetik, így fokozva azok hűtését, ami a fékerő javulását eredményezi.
A sajtófotókon megjelent 20"-os kerekek helyett, 18"-akkal kerül majd forgalomba bestia.

Kép

A motor csupán egy direktszűrőt kap, de ez is elég a meghírdetett 540 lóerő eléréséhez (a 692Nm nyomatékról ne is beszéljünk).
A diffi átételét 3.31:1-ről 3.73:1-ra csökkentik, ami várhatóan a 0-60mph-s sprintet is 4.0mp-re csökkenti, és jelentősen növeli az autó rugalmasságát is...
Az egyedi motorháztetőn található beomlő funkcionális, de nem a legszűrő teljesítményére hat, hanem a motortérben uralkodó hőséget fogja csökkenteni, mintegy kiszippantva a meleg levegőt onnan.

A belső tér is változik, Shelby emblémás kiegészítők, szönyegek, bőr bevonatú kormány teszi egyedibbé a szériát.

Kép

A hivatalos árat meg nem jelentették be, de várhatóan az alacsony $50e dolláros kategóriában kerül majd piacra a gépezet.

A hivatalos premieren
Kép

Nah ennyit egyenlőre, majd részletesebben a magazinban!
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára StangMan 2009.03.26 23:13-kor.
-= '87 Ford Mustang GT =-

Enyém volt a -= Millenium Falcon =- is, de eladtam egy csávónak akinek volt egy bazi nagy, szőrös majma...
állítólag lenyomták vele a Birodalmat :sziapici:

TomiTomi
Admin
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: TomiTomi » 2007.08.06 11:48

:shake:

trafo2000
Kényelmesen krúzoló

Hozzászólás Szerző: trafo2000 » 2007.08.06 15:45

Ez tökéletes. :shock:

LeMans67
Városi versenyző

Hozzászólás Szerző: LeMans67 » 2007.08.06 16:04

Akkor is morgok egyet:
1. Nekem nem jön be a ezüst szín, főleg nem egy klasszikuson. Ez a modern Mustang a régi legendát hozza vissza, így ne legyen már tucat ezüst sport autó stílus (a kék csík sokat javít rajta). Lehetne zöld például, fekete csíkkal, mert azt még nem használták fel mostanában tuning célokra és anno is bejött.....
2. Ettől kicsit ledöbbentem: az a Shelby-s belső matrica (mert úgy néz ki, bár gondolom, hogy nem), az miért nem lehet egy szép gravírozott fémtábla? Megérdemelne a tulajdonos ennyit.
3. A biliárdgolyó sebességváltó. A felirat szerintem nem valami szép.
4. Már elnézést, de az Opeles hőmérséklet szabályozóegység nem valami szép. Egy ilyen komoly géphez szerintem minimum egy nagy érintő képernyős navigációs berendezéssel egybeépített klíma dukálna ezért az árért. Ha nem akarják a légkondi súlyával terhelni akkor nem szóltam....

Eh csak mondtam pár apróságot, ami nem tetszik, de ennek ellenére szép ez a gép.

StangMan
Admin

Hozzászólás Szerző: StangMan » 2007.08.06 17:07

LeMans67 írta:ezüst szín, főleg nem egy klasszikuson...
Egy ilyen típusú autó klasszikusra utal, de annak a modern megfelelője... Az ezüst magában nekem sem jönne be, de az ezüst kék színnel, szerintem kibaszott jó... Mellesleg nem is tiszta ezüst...

A zöldet nem fogják ellőni itt, hiszen 2008ban jön a Bullit GT is, ami zöld lesz....
LeMans67 írta:Ettől kicsit ledöbbentem: az a Shelby-s belső matrica...
Nem kell annyira, mert az gravírozott aluminium... de különben látni is a képen, hogy van "mélysége"

LeMans67 írta:A biliárdgolyó sebességváltó. A felirat szerintem nem valami szép.
Semmi baj nincs vele, Hurst, és jók a számok is rajta...
LeMans67 írta:Opeles hőmérséklet szabályozóegység nem valami szép. Egy ilyen komoly géphez szerintem minimum egy nagy érintő képernyős navigációs berendezéssel egybeépített klíma dukálna ezért az árért.
Nah LeMans, azért ekkora faszságot bárkitől elhallgatnék, de tőled nem... :buttkick: Mutass nekem légyszíves akár egy olyan nagy szériában gyártott autót a világban, amit egy 1000 darabos limitált széria kedvéért belül teljesen átterveznek... Ilyen a gyári... a tiedben, a Boss429-ben, vagy a Buick GSX-ben is ugyanaz az egész műszerfal (esetleg a műszerek mások), mint az alapmodellben, miért várod el, hogy itt más legyen... ?????

Az másik dolog, hogy ez egy sportautó... leszarom a digitklimát, leszarom a navigációt, meg a 92collos plazmaképernyőt is 76 hangszórós hangfalrendszerrel... ahhoz nem egy 540lovas sportauatót veszek...
Az alapvető kényelmi dolgok benne vannak, legyen kényelmes az ülés és ennyi... :burnrubber:

Enyém volt a -= Millenium Falcon =- is, de eladtam egy csávónak akinek volt egy bazi nagy, szőrös majma...

TomiTomi
Admin
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: TomiTomi » 2007.08.06 21:01

Egy más szín: ;)

Kép

Nagy felbontású képek itt és itt.

TomiTomi
Admin
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: TomiTomi » 2007.08.06 21:05

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

TomiTomi
Admin
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: TomiTomi » 2007.08.06 21:09

Carroll Shelby GT500KR történetéről

<object width="425" height="350"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/n-YvurOjf5w"></param><param name="wmode" value="transparent"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/n-YvurOjf5w" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="350"></embed></object>

Web Rides TV: 2008 Shelby GT500KR

<object width="408" height="262"><param name="movie" value="http://webridestv.com/xml/wbembedplayer ... ram><param name="wmode" value="transparent"></param><embed src="http://webridestv.com/xml/wbembedplayer ... 013650.jpg" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="408" height="262"></embed></object>

rev
Úrvezető
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: rev » 2007.08.06 23:56

Uh, ez az auto tokeletes :shock: Bar azert egy digit klima siman elfert volna benne..
1990 Ford Thunderbird SC 35th Anniversary Edition 5 spd
1990 Ford Thunderbird SC 5 spd

[url]http://ludfacanhattyu.blog.hu[/url]

LeMans67
Városi versenyző

Hozzászólás Szerző: LeMans67 » 2007.08.07 10:10

StangMan írta:
A zöldet nem fogják ellőni itt, hiszen 2008ban jön a Bullit GT is, ami zöld lesz....
Jó legyen, bár Tomi isméát jó izléséről tett tanubizonyságot és betette azt a másik változatot, ami eszméletlen jó szín NEKEM. :)
StangMan írta: Nem kell annyira, mert az gravírozott aluminium... de különben látni is a képen, hogy van "mélysége"
Hát Tomi képén már látszik rendesen. Megkövetlek: tényleg rendes alu lemez. JÓ!!!!
StangMan írta: Semmi baj nincs vele, Hurst, és jók a számok is rajta...
Ebből a felülről készült képen már jól mutat. Hurst jó, nem szidom, mert olyat már láttam rendes autóbanis :twisted:
StangMan írta:
Nah LeMans, azért ekkora faszságot bárkitől elhallgatnék, de tőled nem... :buttkick: Mutass nekem légyszíves akár egy olyan nagy szériában gyártott autót a világban, amit egy 1000 darabos limitált széria kedvéért belül teljesen átterveznek... Ilyen a gyári... a tiedben, a Boss429-ben, vagy a Buick GSX-ben is ugyanaz az egész műszerfal (esetleg a műszerek mások), mint az alapmodellben, miért várod el, hogy itt más legyen... ?????
Igen, de ezek az autók nem is kerültek az alap típus 3x-osába. simán kis feláras dolgokért betették a nagyobb motort.
Ennyi pénzért elvárható szerintem, hogy izléses szép legyen a belső, mert Tomié sokkal jobban mutat...

Ahogy látom más is írta ezt a klíma dolgot. Ez a gép legyünk őszinték: pénzes emberek játékának készülnek, ott pedig alap a kényelmi funkció. Ha ettől belassul a gép, akkor erősebb motort neki...

TomiTomi
Admin
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: TomiTomi » 2007.08.07 10:35

LeMans67 írta:Ahogy látom más is írta ezt a klíma dolgot. Ez a gép legyünk őszinték: pénzes emberek játékának készülnek, ott pedig alap a kényelmi funkció. Ha ettől belassul a gép, akkor erősebb motort neki...
Klíma van benne, csak nem automata. ;) Szvsz ez a nem fontos kategória. :mrgreen: Meg ne felejtsük el, hogy ez egy tök olcsó autó felpöckölt változata. És mindent nem csináltak újra.

Az ára azért ilyen magas, mert limitált széria. :tanar:

LeMans67
Városi versenyző

Hozzászólás Szerző: LeMans67 » 2007.08.07 10:38

TomiTomi írta:
Ez megint a Carol féle lehúzzuk a népet egy matricával? :twisted:

Eh nem viccelek, mert megharaptok :)

TomiTomi
Admin
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: TomiTomi » 2007.08.07 10:55

LeMans67 írta:
TomiTomi írta:
Ez megint a Carol féle lehúzzuk a népet egy matricával? :twisted:

Eh nem viccelek, mert megharaptok :)
Persze. :mrgreen: Az első KReket már eladták az interneten 100 000 $ felett. Ez azért nem kevés ezért az autóért. ;)

StangMan
Admin

Hozzászólás Szerző: StangMan » 2007.08.07 11:55

LeMans67 írta:Jó legyen, bár Tomi isméát jó izléséről tett tanubizonyságot és betette azt a másik változatot, ami eszméletlen jó szín NEKEM. :)
photocsopp.. igy nem jelent semmit..
LeMans67 írta:Igen, de ezek az autók nem is kerültek az alap típus 3x-osába. simán kis feláras dolgokért betették a nagyobb motort.
Ennyi pénzért elvárható szerintem, hogy izléses szép legyen a belső, mert Tomié sokkal jobban mutat...
Ahogy látom más is írta ezt a klíma dolgot. Ez a gép legyünk őszinték: pénzes emberek játékának készülnek, ott pedig alap a kényelmi funkció. Ha ettől belassul a gép, akkor erősebb motort neki...
direkt csinálod baszki :fejszes:
komáromban szégyenszemre suzukis zászlóval foglak fenéken döfni :gonosz:

a GT500-hoz képest a GT500KR kb 8-9ezer dolláros felár lesz... nem a Mustang GT az alapja...

Ha megfogsz egy régi brossúrát, akkor láthatod, hogy is nézteki a dolgok... V8as opció $12, klímaberendezés $120...
miről beszélünk... akkor ez volt a trend, a motor opciónál minden drágább volt... és arról akkor nem beszélek, hogy a V8as motrot beletetették egy 4fékdobos autóba :luzer:

aki meg 540lóerős autóra vágyik lúzerkedni, és bénázni közlekedés közben, majd azt mondja miért nincs benne digitklima... nah, azt az első kanyarban felkoncolják, megégetik, majd a csökevényes testének maradványait a malacok elé vetik...

aki az 540lóerő miatt veszi, az leszarja...

LeMans, te melyik táborba tartoznál... de mindegy, azért viszek majd baltát és 1 kanna benzint Komáromba... :fejszes:

TomiTomi
Admin
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: TomiTomi » 2007.08.07 12:15

StangMan írta:de mindegy, azért viszek majd baltát és 1 kanna benzint Komáromba... :fejszes:
Látom, hideg esős napra készülsz. :szent:

Válasz küldése