2007 új Mondeo

Ha épp nem amerikai Fordról akarsz beszélgetni, akkor annak itt a helye

Moderátorok: TomiTomi, StangMan

LeMans67
Városi versenyző

2007 új Mondeo

Hozzászólás Szerző: LeMans67 » 2007.08.22 14:37

Uraim!

Lenne egy kérdésem, milyen az új Ford Mondeoban lévő 2.0 TDci 16 v motor?
Esetleg automata váltóval?

TomiTomi
Admin
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: TomiTomi » 2007.08.22 20:53

Most hirtelen ez a teszt jut az eszembe:

Totálcar: Teszt: Ford Mondeo 2,0 TDCi (143 LE) Trend 5a. és 2,0 (145 LE) GHIA kombi

Kép

Kép

StangMan
Admin

Hozzászólás Szerző: StangMan » 2007.08.22 21:20

amiben eddig ültem dízel/automata kombóban, az mind fos volt... kis dízel motorhoz nem való az automata...

dízel autóhoz 3liter felett tennék automatát... mondjuk nekem úgy sem kéne, de vannak olyan ütődöttek, akiknek az automata a fétise :roll:

amúgy meg generálisan a ford tdci-k azért alul nem jeleskednek... ez főleg igaz a 155lovas-ra, de erre a 143lovasra is...

ezeknél 3456szor jobb a VW PDTDi motorja, ami már 1200-ról húz... és ez nem marketing, ez így van...

nekem amúgy külsőre az új mondedo, az olyan elmegy... 6milliót nem adnék érte, de 4et sem...
-= '87 Ford Mustang GT =-

Enyém volt a -= Millenium Falcon =- is, de eladtam egy csávónak akinek volt egy bazi nagy, szőrös majma...
állítólag lenyomták vele a Birodalmat :sziapici:

StangMan
Admin

Hozzászólás Szerző: StangMan » 2007.08.22 23:36

jah, ehhez a témához még hozzászólok a gyári kismotoros, erős dízelekkel kapcsolatban...

Toyota/Lexus 177lovas dízel... múltkor kezemben volt egy gyári brossúra.. összehasonlítják benne a 136 és 177lovast... a két görbe ugyanaz, csak van kb 500fordulat 4000 környékén, amikor a 177lovas 177lovat tud, különben pont ugyanaz mint a 136... :hazudos: nem átverés... ááááá...
-= '87 Ford Mustang GT =-

Enyém volt a -= Millenium Falcon =- is, de eladtam egy csávónak akinek volt egy bazi nagy, szőrös majma...
állítólag lenyomták vele a Birodalmat :sziapici:

rev
Úrvezető
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: rev » 2007.08.23 2:10

PDTDI-t csak egy T5os transporterben vezettem, 1.9, 85 lo. Hat mit is mondjak, kajak elhinnem ha azt mondanak, h 4 horcsog teker benne dugattyuk helyett :D 1500 alatt csak bug, 2500-ig semmi. 2500 utan mar erezni, hogy szamottevoen tolt a turbo, ez tart 3500-ig kb, ahol meg meghal. Tehat a hasznalhato fordulatszamtartomany ugy 2500 es 3500 kozott van. Mivel ezt apam is megelegelte, elvitte csipeltetni. Nicsak, a 85 lobol 120 lett. A motor ugyan olyan gyenge, annyi kivetelevel, hogy 2200 es 3600 kozott iszonyatot rug a turbo, markolni kell a kormanyt, mert szokatlan a gyorsulas. Igazabol ez nem lenne gond, csak az idegesit, hogy ez a motor a passatban 130 loero, hasznalhato fordulatszamtartomannyal. a T5-osben meg kiszurjak az ember szemet 85 loerovel 2 tonnara..
Azert a gyarto jol jar vele, mert csinal egy motort amit kb 1 gombnyomassal varial 85 es 130 lo kozott, es a gombnyomasert sulyos szazezreket elker.

ps: elrettenteskeppen, T5 1.9 85 lo, 0-80: 14s 0-100 24s, tehat 80-100= 10 !! sec.

En mar nem hiszek semmifele loeronek meg nyomateknak mig ki nem probalom :)
1990 Ford Thunderbird SC 35th Anniversary Edition 5 spd
1990 Ford Thunderbird SC 5 spd

[url]http://ludfacanhattyu.blog.hu[/url]

LeMans67
Városi versenyző

Hozzászólás Szerző: LeMans67 » 2007.08.31 14:03

Köszönöm a hozzászólásokat, de azt hittem valakinek van már személyes tapasztalata is egy új Mondeóval kapcsolatban.. Haho Fordosok... :)

Schmidi
Úrvezető

Hozzászólás Szerző: Schmidi » 2007.08.31 15:41

LeMans67 írta:Köszönöm a hozzászólásokat, de azt hittem valakinek van már személyes tapasztalata is egy új Mondeóval kapcsolatban.. Haho Fordosok... :)
kaRdoSmuki, ha már így megjelent, ő tud erről mesélni.

LeMans67
Városi versenyző

Hozzászólás Szerző: LeMans67 » 2007.09.03 7:11

Schmidi írta:kaRdoSmuki, ha már így megjelent, ő tud erről mesélni.
Köszönöm! Alsóörsön megbeszéltük! Én megnéztem az autóját, amíg ő mesélt a Mondeóról. Mikor lesznek képek az autójáról? :)

TomiTomi
Admin
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: TomiTomi » 2007.09.03 10:34

Oszd meg velünk, hogy mit érdemes tudni az új Mondeoról.

LeMans67
Városi versenyző

Hozzászólás Szerző: LeMans67 » 2007.09.03 12:48

ehehe az ő szemszögéből: sokat kell venni :twisted: Viccelődök itt, de akkor legyen pár komolyabb szó:

Kardos úr nagyon kedvesen elmondott pár dolgot és amit kérdeztem azokra válaszolt, mivel pénteken elvoltam egy kereskedésben és ott is nézelődtünk. Még egyszer köszönöm ezúton is! Akkor most ezeket vegyíteném az én véleményemmel, így ez nem az övé!

Az új 143 LE-s dízel motor (2,0 TDI) nagyon jól eltalált. Eddig még mindenki dicsérte, állítólag az új tulajdonosok is. Sajnos automata változat még nincs, így nem tudtunk olyatmegnéznii.

Először egy dolog amitől kiakadtunk:
- az autó kesztyűtartója! Én még ilyen silány kinézetű műanyagot nem láttam életemben. Az Oltcot-ben volt hasonló, ha emlékeim nem csalnak, mert olyat egyszer láttam valami újságban. Hogy értsétek: Fogtak egy sima jól láthatóan szürke és csúnya műanyag lemezt és odadobták, belülre meg rátettek egy zárat. Nyaklik, hajlik és kitünik a többi aránylag jól kinéző vagy jó minsőégű anyag közül. Maga a kesztyűtartó nagyon mély, tehát a Subway nagy szendvics simán befér hosszában. Ráadásul hűthető, tehát egy túra során bedob az ember két 1/2-es üvegetés a szendvicseket és kényleemlesz ak iráéndulás végén is.
- az alap hűtőrács szintén ebből az igénytelen szürke anyagból van és kis kiálló félgömbök is vannak, amitől olyan, mintha a fröccsöntésnél ez visszamaradt volna. A krómcsíkos kivitel már jobb, mert elvonja a szemet a kis bogokról.
- 4 ajtós elfelejthető autó. Aki ekkora autót vesz az szeretne egy használható csomagtarót, ennél viszont szűk a nyílás. Formára szebb, mint az 5 ajtós. Így marad a kombi és az 5 ajtós (ez a maga idővel elö jövő kis zörgésével, nem lenne normálisan alternatíva, de a 4 használhatatlan).
- GHIA kivitel "fa" burkolata sajnos annyira csúnya, hogy már levették a gyártásból és új műanyaggal készítik ha jól tudom a múlt hét óta... Kíváncsi leszek milyen lesz a sötétebb tónus, mert nagyon szép is lehetne.

A tapasztalatok a kiállított modellek látványából:
- a motor nagyon jó állítólag, sőt Ford viszonylatban egy új kategória vezetés terén. Sajnos nem vezettük, mert késön mentünk, de eddig akinek van mind dicsérte. (NEM V8 és nem 500 LE még mielött Stang elkezdené morogni, nem, ez családi autó). Itt a lényeg, hogy jól lehessen előzni, ha szükséges, nagy legyen, kényelmes és olcsó.
- sajnos automata modell nem volt. Állítólag teljesen újfajta váltó van az autókban.
- igen az ára egészen jó. Igazából az Avensis van vele egy árban, minden más sajnos sokkal drágább. (itt én most dízel, jól felszerelt gépről beszélek)
- a műszerfal egészen jól áttekinthető. Normális.
- a középkonzol is egészen jó lenne, de sajnos a középrész két kiálló "fül" formája ott van. Ez kicsit megtöri az egységet és semmi értelme. Ami a másik: miért nincs sima teljesen fekete középborítás? A szürke nekem annyira unalmas, a fa csúnya, így még az alu utánzat maradna, de én azt meg nem szeretem családi autóban (még jó hogy nem is nekem kell.. :) ).
- van egy futurisztikus mindent állítós színes digitális műszerfal is, ami rendelhető ott, ahol ez nem széria. Nagyon jól néz ki és dugóban tuti jó játék :vezet: . Ettől függetlenül számomra ez pénzkidobás. 1x talán beállítgatja az ember a játék kedvéért, de ennyi. Viszont bármilyen hiba esetén anyagi csőd lesz...
- kormányról irányítható minden, ez nagyon tetszett. Praktikus egy családi gyermekekkel teli autóban (igaz a kőkorszaki Opelem kormánya is rádiózott).
-kihangosító és hang irányítás! Ez kellemes autópályán...
-hatalmas csomagtér!
- szép a forma, jól áll neki a sport BMW-s odal index az első lemezeken. Számomra picit túl kerek, de szép forma. Jól eltalált autó. (nekem talán csak az utolsó kombi Mondeo tetszik jobban)
- ami nagyon rossz: nincsneke színek. a választék 7/8-ada a szürke különböző színekkel kevert árnyalata. Nincs egy erőteljes zöld vagy bordó, vagy egy szép égszínkék. Olyanok a színek, mint a 30 éve napon álló autók megmattult árnyalata, csak ezek csillognak....
- felnik között nicns nagy választék.

Rengeteg apró kényelmi dolog rendelhető.
-praltikus kis tasak rendszer lehet pl a hátsóülés támláján a csomagtérben...

Ennyi röviden amit láttunk.

TomiTomi
Admin
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: TomiTomi » 2007.09.03 16:10

Köszi.
LeMans67 írta:- az autó kesztyűtartója! Én még ilyen silány kinézetű műanyagot nem láttam életemben.
Nem nézted meg jól a Mustang-omat, azért mondod ezt. ;) Mondjuk Genfből bennem is az maradt, hogy nem tetszenek igazán a beltérben használt anyagok. :roll:

LeMans67
Városi versenyző

Hozzászólás Szerző: LeMans67 » 2007.09.03 16:21

TomiTomi írta: Nem nézted meg jól a Mustang-omat, azért mondod ezt. ;) Mondjuk Genfből bennem is az maradt, hogy nem tetszenek igazán a beltérben használt anyagok. :roll:
Hm, ne hargudj, de nem nyitom ki más autójának alkatrészeit, csak ha a tulaj megmutatja, akkor látom, de nem mutatta.. :twisted:

A csomagtartód és a motortered sem láttam, fel is írtam rendesen :)

TomiTomi
Admin
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: TomiTomi » 2007.09.03 17:17

LeMans67 írta:A csomagtartód és a motortered sem láttam, fel is írtam rendesen :)
Bocsi. :oops: Ugorj át ma este és mindent bepótolunk. :szent:

LeMans67
Városi versenyző

Hozzászólás Szerző: LeMans67 » 2007.09.03 17:40

TomiTomi írta:Bocsi. :oops: Ugorj át ma este és mindent bepótolunk. :szent:
Bepótoljuk majd :) Csak nem futsz el megint sok hétre... :D

TomiTomi
Admin
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: TomiTomi » 2007.09.03 19:15

LeMans67 írta:
TomiTomi írta:Bocsi. :oops: Ugorj át ma este és mindent bepótolunk. :szent:
Bepótoljuk majd :) Csak nem futsz el megint sok hétre... :D
Most a Mustang-ommal vagyok. ;)

És hogy ne legyen minden off. Esetleg hétvégén megnézek egy kereskedőnél egy új Mondeot. Akinél vettem a Mustang-ot, nyílt napot tart.

Válasz küldése