Hozzászólás
Szerző: LeMans67 » 2012.09.10 9:04
Szerintem inkább sajnos a vásárlókkal van a gond. Aki azt hiszi, hogy egy Octavia méretű autó jó lehet egy mikro motorral (igen 1,2 motor egy vicc. Ráadásul akkora tömeggel a háta mögött többet fogyaszt, mint egy 2,0 TSI, de hát az emberek sosem gondolkoznak). Az 1,4 TFSI motor nem egy eltalált konstrukció, ha tapossák 1400 kg-al, azt nehezen fogja bírni. Ismerek olyat akinek semmi gondja vele, de aki állandóan tapossa az szervízbe fog járni. Nem véletlen lett TSI belőlük. Az emberek azt hiszik, hogy ha megveszik a legkisebbet, tapossák neki, hogy menjen, mint egy nagyobb motoros, akkor az majd bírni fogja. Arról már nem is beszélek, hogy ha tolja neki, akkor nem fog jól fogyasztani. Kb, mint a TDI-k, aki nem hajtja annak a világból kimegy minimális fogyasztással, aki tolja neki, az meg csodálkozik, hogy sokat kell szerelni és még fogyaszt is...(mondom ezt úgy, hogy nekem D betü nem kell autóra).
Arról meg ne is beszéljünk, hogy nálunk márkától függetlenűl jellemző, hogy a szervízelés nem igazán megy. Lehetőleg mindig az utolsó pillanatban és mindegy mit bele, csak olcsó legyen. Turbós autóban én 10 e km-ként márkától függetlenűl cserélném az olajat. Mert biztos el fog menni a gyár által ajánlott 20-25 e km-t is (magának nézi, használattól függően, hogy mikor van a csere), de az a motor biztos nem lesz hosszú életű. Amúgy meg sajna a mostani autókat 200-300 e km-re tervezik...
A régi még sok km-t menésre tervezett autókban 7-10 e km-ként cserélték az olajat, nem is mentek tönkre ebben az esetben, akkor a mai, minden téren kikönnyített, olcsóbb anyagokból készültek meg több km-t mennek? Hát lehet hinni a mesékben...