Tegnap megvolt a nagy nap. Időjárással nagyon nagy mákunk volt: többnyire sütött a nap és 25 fok volt. Az elején kicsit felbosszantott a 3 kasztos rendszer.
A rendező klub autói a reptér aszfaltján:
Klikk a képre nagyításért
Első és második generációs Mustangok a reptér parkolójában:
3., 4. és 5. generációs pónik a legelőn:
Éjjel esett az eső, kellően sáros volt az egész. S mikor ezt említettem a klub egyik vezetőjének, azzal nyugtatott, hogy az új Mustangokat könnyű tisztítani...
De aztán túl tettem ezen magam, s jókat beszélgettem. Nekem úgy tűnt, hogy idén kevesebb igazi különlegesség volt. De az is lehet, hogy nekem egy kicsit sok ez a monokultúra...
Napközben együttesek, tánccsoportok szórakoztatták a vendégeket. Őszintén megvallva egyik sem hagyott bennem igazán nyomot. Aztán késő délután jött a krúz. Nagyságrendileg 60 Mustanggal neki vágtunk a környék kis útjainak. Nekem ez nagyon jól esett. És felfedeztem, hogy a 67es Fastback segge nagyon teszik...
És sötétedéskor megjött az autósmozi: az eredeti 1974es Tolvajtempót mutatták be. A közönség nagy része Mustang megspékelve pár egyéb klasszikussal és napi autóval.
A filmet már kétszer láttam DVDn, de most sokkal jobban tetszett. (Mondjuk a lemezem angolul beszél és nincs felírat, itt német felírattal ment. Így jobban értettem.)
A film előtt még beszélgettem a klubos ismerőssel és mondta, hogy 10-12 ezer frankot ráfizet a klub erre a rendezvényre... Ez azért mellbe vágott. Főleg, hogy az új autósok nem a legjobb szájízzel voltak.
További képek a képtárunkban
itt.