Dodge Challenger 2008-

Ha épp nem amerikai Fordról akarsz beszélgetni, akkor annak itt a helye

Moderátorok: TomiTomi, StangMan

Bandit
Kényelmesen krúzoló

Hozzászólás Szerző: Bandit » 2008.01.22 11:03

LeMans67 írta:Érdekes amiket írtok... Hol hasonlít ez a gép a Mustangra? Leszámítva, hogy ez is retro autó?
LeMans67 írta:az aránylag kis pony méret
Melyik autó is teremtette meg a kategóriát?

Nekem tetszik, bár úgy vagyok vele, hogy sem az új Mustang, sem az új Camaro, sem a Challenger nem éri utol az eredetiek formáját.

LeMans67
Városi versenyző

Hozzászólás Szerző: LeMans67 » 2008.01.22 11:52

Bandit írta:
LeMans67 írta:Érdekes amiket írtok... Hol hasonlít ez a gép a Mustangra? Leszámítva, hogy ez is retro autó?
LeMans67 írta:az aránylag kis pony méret
Melyik autó is teremtette meg a kategóriát?
no no, azért legyünk tényszerűek, még a ford fórumon is: Az első a Barracuda volt,igaz csak 2 héttel, de verte a Mustangot megjelenésben. A Mustang futott be és ezért ő a legismertebb pony autó és róla terjedt le, hogy alapító, de ettől még...
Bandit írta: Nekem tetszik, bár úgy vagyok vele, hogy sem az új Mustang, sem az új Camaro, sem a Challenger nem éri utol az eredetiek formáját.
Jó válasz, nem érik utol, de tegyük hozzá nem is baj, mert ezek modern gépek és nem a régiek. Amúgy talán a Cobra az egyetlen autó aminél megvalosult, hogy ma is gyártják a régi formát és beletették a modern alkatrészeket... (igaz sosem volt nagy szériás autó...)

Bandit
Kényelmesen krúzoló

Hozzászólás Szerző: Bandit » 2008.01.22 12:20

LeMans67 írta: no no, azért legyünk tényszerűek, még a ford fórumon is: Az első a Barracuda volt,igaz csak 2 héttel, de verte a Mustangot megjelenésben. A Mustang futott be és ezért ő a legismertebb pony autó és róla terjedt le, hogy alapító, de ettől még...
Egy fecske...? Amúgy a Barracuda is csak akkor tört fel amikor már befutott a Mustang. Eleinte nem fogyott oly nagyon. Miért nem "little fish"
hanem "pony" lett a kategória neve?
LeMans67 írta: Jó válasz, nem érik utol, de tegyük hozzá nem is baj, mert ezek modern gépek és nem a régiek. Amúgy talán a Cobra az egyetlen autó aminél megvalosult, hogy ma is gyártják a régi formát és beletették a modern alkatrészeket... (igaz sosem volt nagy szériás autó...)
Nekem is kicsit kiveszett a lényeg. A Mustang lehet, hogy azért jön be jobban, mert nem tudok pártatlan maradni a témában, de az új Challanger eleje elég pufók lett, míg a Mustang többet megörzött a régi formából.
Amúgy szerintem is rendben van ez a kocsi.

LeMans67
Városi versenyző

Hozzászólás Szerző: LeMans67 » 2008.01.22 12:24

Bandit írta:Egy fecske...? Amúgy a Barracuda is csak akkor tört fel amikor már befutott a Mustang. Eleinte nem fogyott oly nagyon. Miért nem "little fish"
hanem "pony" lett a kategória neve?
Mondtam, hogy az első a Barracuda lett, de kinti viszonylatban nem sokat adtak el belőle, ráadásul kicsit más is volt annak az autónak a célja...
Ezért a Mustang mikor befutott lett a kategória névadója (még jó hogy a GTO-nál a muscle car esetén nem volt ellenfél a gyártók között, így nem isl ett vita téma... :)
Bandit írta:Amúgy szerintem is rendben van ez a kocsi.
Nekem nagyon tetszik, valami a formához jobban illő színben, minden szó nélkül bele ülnék, főleg egy HEMI motorosba...

StangMan
Admin

Hozzászólás Szerző: StangMan » 2008.01.22 16:29

Muffpaszta... a muffpaszta árát kérném a 2es kasszához!!!!! :twisted:

Ez a Challenger totálisan szuper-király!!! Aki szerint ez nem a régi autó vonalait követi, annak ajánlom, hogy keresse fel Sam Öldök, indián vajákos és látszerész rendelőjét!!!!

Pontosan annyira követi az előd vonalait mint a Mustang, sőt ez autentikusabb, mert az előd is nagyméretű volt, a Mustang az elődhöz képest jóval nagyobb darab lett!!!

Legyünk már baszki egy kicsit objektívek....
-= '87 Ford Mustang GT =-

Enyém volt a -= Millenium Falcon =- is, de eladtam egy csávónak akinek volt egy bazi nagy, szőrös majma...
állítólag lenyomták vele a Birodalmat :sziapici:

TomiTomi
Admin
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: TomiTomi » 2008.01.22 19:17

Igen, az objektivítást hiányolom én is. :mrgreen:
LeMans67 írta:Nagyon jól mutat a motorháztető, hol van Mustangnak ilyen agresszív kinézete alap kivitelben? Végre egy újabb izom autó érkezett, eddig már a második ettől a cégtől, szerintem ez nem olyan rossz dolog...
Tessék már mondani, az esertényóóc mióta alapmodell?

Amúgy a 64-es Cuda csak a nevében volt Cuda. Ugyanolyan volt, mint minden autó abban az időben. A Mustang más volt, valami újat hozott. Nem véletlenül rohamozták meg a Ford-ot érte. ;)

kaRdoSmuki
Úrvezető

Hozzászólás Szerző: kaRdoSmuki » 2008.01.22 20:35

Balra duda... ;) Hooooo! Eszem-faxom... :)

Igen, ez az autó nagyon jól néz ki, és én is jól érezném magam benne. Viszont ez a retrohangulatú, felújítjuk-a-régit-mert-nincs-már-más-ötletem nem tetszik.
Moockie's Big Smith Customs (Don't worry, be Moockie! :) )

Rust is lighter, than carbon fibre!

TomiTomi
Admin
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: TomiTomi » 2008.01.22 20:38

kaRdoSmuki írta:felújítjuk-a-régit-mert-nincs-már-más-ötletem
Inkább nosztalgiának látom. Az új Mustang is ez. Nekem nagyon tetszik, nagyon más mint a mai autók nagy része. :klassz:

StangMan
Admin

Hozzászólás Szerző: StangMan » 2008.01.23 3:48

Szerintem is bazi nagy dolog, ha egy klasszikus és szép formát modernizálni tudnak úgy, hogy az eredeti forma komolyan visszaköszön belőle...

Enyém volt a -= Millenium Falcon =- is, de eladtam egy csávónak akinek volt egy bazi nagy, szőrös majma...

Bandit
Kényelmesen krúzoló

Hozzászólás Szerző: Bandit » 2008.01.23 14:03

StangMan írta:Muffpaszta... a muffpaszta árát kérném a 2es kasszához!!!!! :twisted:

Ez a Challenger totálisan szuper-király!!! Aki szerint ez nem a régi autó vonalait követi, annak ajánlom, hogy keresse fel Sam Öldök, indián vajákos és látszerész rendelőjét!!!!

Pontosan annyira követi az előd vonalait mint a Mustang, sőt ez autentikusabb, mert az előd is nagyméretű volt, a Mustang az elődhöz képest jóval nagyobb darab lett!!!

Legyünk már baszki egy kicsit objektívek....
Majd ha öltönygatyában jársz elmegyek szemészhez. :twisted:
Szupcsi kis kocsi, nem kérdés, de ezek a telt lökösök csak nőkön jönnek be és kész.
A Mustang pont akkora mint '69-'73 között volt.
Objektív? Hülye vagy? Akkor 10 éves Marutival járnék. :hulye:

TomiTomi
Admin
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: TomiTomi » 2008.01.23 20:32

Bandit írta:Objektív? Hülye vagy? Akkor 10 éves Marutival járnék. :hulye:
Szerintem az objektívet az ésszerűvel kevered. ;)

Bandit
Kényelmesen krúzoló

Hozzászólás Szerző: Bandit » 2008.01.24 10:19

TomiTomi írta:
Bandit írta:Objektív? Hülye vagy? Akkor 10 éves Marutival járnék. :hulye:
Szerintem az objektívet az ésszerűvel kevered. ;)
Az objektivitás nem kevés ésszerűséget feltételez. Főleg ebben a témakörben. Bár nem akarok filozofálni. Amúgy ízlésről vitatkozni...

TomiTomi
Admin
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: TomiTomi » 2008.02.06 22:24

Hivatalosan bemtattak a Challengert a chicagoi autókiállításon.

Kép

Kép

Kép

Kép

További képek itt és a bemutató videójá itt.

StangMan
Admin

Hozzászólás Szerző: StangMan » 2008.02.06 22:32

hát igen, a beltér eléggé le lett szériásítva, de azér nem rossz... a kormány nekem nem elég sportos....

mindezek ellenére kellene...

TomiTomi
Admin
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: TomiTomi » 2008.02.06 22:38

Hát igen, a beltér dizájnere nem tudta, hogy mely modellbe készíti a formatervet. :mrgreen:

Amúgy nekem Challenger laposabb, szélesebb autóként él az emlékezetemben... :nemtom:

Válasz küldése